8. prosince 2011 • 10:50

VIDEO: Zákeřný Ovečkin! Soupeře bodl hokejkou do rozkroku

Autor: Martin Tvarůžek
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prostě tohle není starý dobrý "Alex the Great". Člověk nemusí být expert, aby si toho všiml. Ve středečním nočním zápase však washingstonská osmička dala zavzpomínat na své nejlepší časy. Ovečkina bylo plné kluziště a jeho krásný gól byl umocněn ekvilibristickou vložkou. V zápase ale stihl i sprostě faulovat. Udělal to však tak lišácky, že jeho oběť dostala dvě minuty za simulování...



Do deváté minuty druhé třetiny zápasu mezi domácí Ottawou a hostujícím Washingtonem to opět nevypadalo, že by největší hvězda Capitals měla být v utkání nějak extra vidět. Pak to ale přišlo.

Ovečkina u mantinelu tvrdě, ale čistě "hitoval" ottawský Neil. Rus jeho atak ustál, jenže na tohle prostě není zvyklý a v následném bruslařském sprintu šikovně a dosti zákeřně bodl Neila koncí hole do citlivých míst.

Ovečkinův faul, za který měl dostat trest do konce utkání:

Za takový faul se vylučuje na pět minut plus do konce utkání. Ovečkin však svůj úmysl provedl tak zákeřně, že jeho počínání ani jeden sudí neviděl a naopak Neila poslali na trestnou lavici za simulování.

Ve třetí třetině ovšem Alex Ovečkin ukázal i svou lepší tvář a zavzpomínal na léta, kdy byl za nejlepšího střelce a hráče soutěže.

Kotouč vzal hluboko v obranném pásmu. Přejel s ním přes polovinu hřiště, prohnal se kolem dvou hráčů soupeře, kolem branky, prudkou brzdou poslal třetího hráče na opačnou stranu, naznačil střelu a vsítil gól. Jeho radost byla upřímná...

Krásná branka Alexe Ovečkina, kdy projel celé kluziště

Poslední lahůdkou v zápase bylo něco pro hokejové fajnšmekry. Rus se vřítil do útočné třetiny s pukem na holi.

Vůbec mu nevadilo, že stojí čelem k obránci soupeře a v klidu si s pukem ve vzduchu žongloval tak dlouho, než se otočil na druhou stranu a poslal ze vzduchu přesnou přihrávku spoluhráči.

Ovečkin si zažongloval s pukem a pak přesně přihrál

Ruský útočník Ovečkin má dvojníka. Poznáte toho pravého?
Ruský útočník Ovečkin má dvojníka. Poznáte toho pravého?

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud