29. března 2012 • 12:32

712 utkání, 9 let bez play off. Obránce přenáší smůlu i do Calgary

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké věci si slibovali v Calgary, když přivedli na sezonu 2009/2010 elitního beka Jaye Bouwmeestera. Vyztuží defenzivu, bude sbírat body, stabilizuje přesilové hry a pomůže v play off, ozývalo se z kanadského mužstva. Spíš to ale vypadá, že v Calgary angažovali chronického smolaře.



Kariéra Jaye Bouwmeestera byla narýsovaná ještě než se objevil na kluzištích NHL. V draftu roku 2002 přišel na řadu jako trojka, dlouho se o něm dokonce spekulovalo jako o jedničce.

První dvě sezony se v dresu Floridy teprve rozkoukával, po výluce se z něj ale stal kompletní obránce, produktivní a platný na obou koncích kluziště.

Ani na mezinárodním poli si nevedl špatně, v letech 2003 a 2004 si přivezl zlaté medaile z mistrovství světa. Ale jinak?

V NHL stihl za 9 sezon odehrát 712 utkání, ale nikdy nepostoupil do play-off. Než přestoupil z Floridy do Calgary, byli Flames pětkrát za sebou ve vyřazovacích bojích. Od Bouwmeesterova příchodu třikrát v řadě nepostoupili.

Netřeba připomínat že předchozích 6 sezon odehraných v dresu Panthers Jay-Bo, jak se obránci přezdívá, atmosféru vyřazovacích bojů také nepoznal.

V letošní sezoně odehraje tým ze státu Alberta ještě čtyři zápasy, na poslední postupové místo ztrácí tři body a s ohledem na blížící se soupeře mají Flames dle stránky clubstats.com 8,6% šanci, že postoupí.

Když Bouwmeester hrával juniorskou WHL, jeho Medicine Hat Tigers ani jednou za tři roky nepostoupili do play off. Od té doby co odešel tak jeho bývalý tým devětkrát postoupil, z toho dvakrát zvítězil.

Třikrát také tento osmadvacetiletý Kanaďan reprezentoval svou zemi na juniroském mistrovství světa. Odvezl si dvě broznové medaile a jednu stříbrnou. V pěti dalších letech ale brala Kanada zlato.

Pouze pro úplnost, rekord v NHL v počtu odehraných utkání bez jediného zápasu ve vyřazovacích bojích je 799 utkání. Tuto nešťastnou metu drží Olli Jokinen, Bouwmeesterův spoluhráč z Calgary.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud