10. dubna 2012 • 10:21

Vokoun i Neuvirth jsou zranění, Washington počítá s trojkou Holtbym

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celou sezonu se řešilo, kdo z nich dostane přednost. Jestli Tomáš Vokoun, nebo Michal Neuvirth. Koho bude mít Washington v nejdůležitější části sezony mezi tyčemi jako jedničku. Nakonec na obhájce vítězství ve Stanley Cupu z Bostonu vyrukují pravděpodobně s brankářkou trojkou. Ne, to není vtip. Oba čeští gólmani se zranili, a tak pravděpodobně dostane šanci 22letý Braden Holtby, který v NHL chytal za dvě sezony pouhých 21 zápasů.



Vokouna pronásledují už druhý týden bolesti třísel, shodou okolností od zápasu s Bostonem. Neuvirth si po srážce s Marco Sturmem ve čtvrtečním utkání proti Floridě zranil levou nohu.

„Není to zlé, vysadí jen na pár dní,“ doufal kouč Dále Hunter. Jenže tak jasné to zase není.

Neuvirtha pravděpodobně trápí stejný problém, s jakým se potýká Vokoun. V pondělí začal 24letý mladík lehce trénovat, ale klub pro jistotu povolal z farmy Danyho Sabourina. Série proti Bostonu začíná ve čtvrtek.

„Jestli všechno půjde, jak má, stihne to. Ale do poslední chvíle nebudeme vědět, na čem jsme,“ doplnil zprávy o Neuvirthovi generální manažer George McPhee.

To Vokoun se podle něj může vrátit později. Už na dnešek plánoval individuální trénink, jenže na uzdravení potřebuje podle všeho delší dobu. „Myslím, že v tomhle za Neuvirthem trochu zaostává,“ dodal McPhee.

Tím pádem musí Washington nasadit Bradena Holtbyho, jenž v NHL dosud chytal 21 zápasů, z nich sedm v této sezoně.

Po zranění obou českých gólmanů byl jedničkou Capitals, s play off má zkušenosti zatím jen z nižší soutěže AHL a juniorské WHL. Nastoupil tam celkem k 16 utkáním.

Není to poprvé, co Capitals využili v play off mladíka. Neuvirth před rokem zasáhl do všech devíti střetnutí jarní sezony.

V letech 2009 a 2010 chytal Semjon Varlamov v play off 19 ze jednadvaceti utkání Washingtonu. Ovšem oba na rozdíl od Holtbyho ještě předtím strávili celou sezonu v NHL.

„Ano, tímhle už jsme si prošli. Ani teď nemáme na vybranou. Pokud se s jinými nedá počítat, nastoupí on. Myslím, že to může zvládnout,“ dodal na adresu Holtbyho manažer McPhee.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud