15. května 2012 • 12:10

Z univerzity do bojů o Stanley Cup. Nováček Kreider pomáhá Rangers

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Play off NHL je odlišná soutěž než základní část. Každá chyba je krutě potrestána, zkušenosti veteránů jsou vítány. Hokejisté Rangers ale mají tajný trumf, Chrise Kreidera. Tenhle nováček ještě neodehrál ani zápas v základní části, v play off ale už třikrát skóroval.



Čerstvě jedenadvacetiletý Kreider se k týmu připojil před play off přímo z univerzitního týmu Boston College. V prvním kole proti Ottawě byl spíše přilepen k lavičce, pak ale náhle svou trefou rozhodl zápas číslo 6.

Ve druhém kole proti Washingtonu přidal další vítěznou trefu a rázem začal hokejový svět brát tohoto mladíka vážně.

Nevyvaroval se ale také chyby. Ve čtvrtém utkání proti Capitals jeho nepovedná rozehrávka vedla přímo ke gólu Alexandra Ovečkina a k prohře jeho Rangers.

Hned poté čas mladého Američana strávený na ledě prudce klesl. Ale v prvním finále konference proti Devils znovu strávil na ledě přes 15 minut a pomohl k výhře gólem a asistencí.

"Je to super, ale nechci se nějak vnitřně uspokojovat. To se mi stalo naposledy a další zápas jsem přihrál na gól Ovečkinovi a skončil s bilancí -2," vysvětloval Kreider pro nhl.com.

Zápas byl na začátku třetí třetiny stále 0:0, když Američan použil svou rychlost, dobruslil puk před obráncem Židlickým, nahrál na modrou čáru a Daniel Girardi otevřel skóre.

Radost udělal svou zodpovědnou hrou a vylepšenou defenzivou také trenérovi Rangers Tortorellovi. "Hodně bruslil za pukem, střílel, vážně pro nás dnes odvedl skvělou práci," pochvaloval si trenér, jenž dovedl ke Stanley Cupu v roce 2004 tým Tampy Bay.

Že to byl Kreiderův večer potvrdil zelenáč v 53. minutě, když ho v přesilové hře nepohlídal obránce Volčenkov a brankář Martin Brodeur byl na puk vyslaný z jeho hole krátký.

VIDEO: Třetí trefa Kreidera v play off.

"Když dostane čas, jeho střela je smrtící," chválil svého spoluhráče obránce Ryan McDonagh.

Uvidíme, jak si mladík povede v dalších utkáních série, příští je na programu v noci ze středy na čtvrtek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud