4. června 2012 • 15:55

Máme nového Ovečkina, radují se Blues. Tarasenko zkusí NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude lepší než Malkin a taky bude lepší než Ovečkin, zní ze zámoří. Hokejisté St. Louis Blues se v sobotu dohodli na tříleté smlouvě s jednou ze svých největších nadějí, Vladimírem Tarasenkem. Kontrakt by měl být stvrzen podpisem 1. července.



Šestnáctka předloňského draftu totiž dlouho váhala, jestli se už vydat budovat kariéru do zámoří, nebo dát přednost tučné smlouvě v ruské KHL. Nakonec se ruský talent rozhodl pro NHL.

"S Tarasenkem jsem mluvil v sobotu ráno a řekl jsem mu, že mám radost, že udělal tak složité rozhodnutí a že se na něj celá naše organizace těší," řekl pro nhl.com generální manažer St.Louis Doug Armstrong.

"Cítíme, že Vladimír udělal všechno co mohl mimo NHL a že je připraven na další krok," vysvětloval o odchovanci Sibiru Novosibirsk Armstrong.

Loňská sezona se dvacetiletému mladíkovi vydařila, v dresu Novosibirsku a poté Petrohradu si připsal 47 bodů v 54 zápasech. Navíc za tým SKA desetkrát skóroval v patnácti utkáních play off. A to jsou na dvacetiletého chlapce nadprůměrná čísla.

Nejbohatší ruský tým si budoucí hvězdu chtěl udržet, Tarasenko však před smlouvou, která by z něj udělala jednoho z nejlépe placených hráčů KHL, dal přednost kariéře v nejlepší lize světa.

"Vidím Vlada jako hráče Blues," vysvětloval Armstrong. "Chceme ho mít v týmu, všechno mu zařídíme, ale musí si to zasloužit. Já věřím, že na to má."

Tarasenko byl kapitán zlatého ruského týmu na mistrovství světa juniorů v roce 2011 a k nejcennějšímu kovu přispěl jedenácti body v sedmi zápasech. V Blues si ale hvězdičku chtějí pohlídat a nevystavovat ji zbytečnému tlaku.

"V loňské sezoně jsme měli 109 bodů, byli jsme druhý nejlepší tým v Západní konferenci. Chceme, aby se Tarasenko prosadil mezi naše nejlepší tři pětky, ale nechceme na něj mít nereálné požadavky."

Na mladého Rusa čeká boj o místo v sestavě a taky práce s náročným koučem Kenem Hitchcockem. Přesto bude zajímavé sledovat, jestli se z něj stane superstar jako z Ovečkina nebo Malkina, nebo jen hráč, který nedokázal využít svůj potenciál, jako byli například Nikita Filatov, nebo Nikolaj Žerděv.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud