28. června 2012 • 10:18

Nic jsem neukradl, brání se Eliáš. Záhada zmizelého puku pokračuje

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nic jsem nevzal, žádný puk nemám! Patrik Eliáš byl po finále Stanley Cupu obviněn fanoušky Los Angeles Kings, že těsně po skončení šestého zápasu sebral kotouč z ledu, schoval ho a připravil tak vítězný tým o vzácnou relikvii. „Ten puk jsem neukradl!“ brání se však hvězda New Jersey.



Záhada zmizelého puku z posledního finálového utkání tak pokračuje ještě víc než dva týdny po jeho skončení. Eliáše usvědčil videozáznam, on sám taky potvrdil, že po skončení zápasu kotouč popadl. Nemá však tušení, kde by se mohl nacházet.

„Po závěrečném hvizdu jsem po něm sáhnul. Ležel přede mnou na ledě, takže jsem ho zvednul hokejkou. Jel jsem k Martymu Brodeurovi, pak si sedl na střídačku. Myslím, že jsem puk nechal tam,“ líčil Eliáš pro list Newark Star Ledger.

Zároveň si je český útočník jistý, že kotouč nehodil mezi diváky. „Ne, to jsem určitě neudělal,“ tvrdí. Stejně tak ho nepodal Brodeurovi, který chytal možná svůj poslední zápas. „Ne, to se nestalo,“ dodává Eliáš, který rozumí, proč Kings po vítězném puku tak strašně touží.

„Chápu, co pro ně znamená. Ale co já? Pro mě to není vůbec nic. Vysvětlete mi, proč bych si schovával puk po porážce ve Stanley Cupu?“ říká Eliáš.

„Pro nás to je důležitá věc. Musíme ten puk získat zpátky,“ řekl deníku L.A. Times významný činovník kalifornského klubu. „Pokud ho vlastní nějaký Ďábel (Devil), nemůže z něj přece mít žádnou radost. Třeba ho ale někdo hodil mezi diváky. Pokud ho má některý z fanoušků, uzavřeme s ním obchod. My ten puk prostě potřebujeme.“

Podobná věc se přihodila před dvěma lety Chicagu. Najali si tam dokonce soukromého detektiva, za nalezení kotouče z posledního finále vypsali odměnu. Stejně se nenašel. Letos NHL slíbila, že zahájí vyšetřování, pokud ji o to Kings požádají.

Eliáš opakuje, že puk nemá a že ho ani nenašel ve svém vaku s výstrojí. „Sbalil jsem si všechny věci, ale nic takového mezi nimi není. Prohledám to ještě jednou a zkusím si vybavit, co se s pukem mohlo stát. Ale opravdu ho u sebe nemám,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud