4. července 2012 • 19:00

Jsme strhující. A s Jágrem se vrátíme do play off, hlásí majitel Dallasu

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

I ve 40 letech představuje pořád exkluzivní zboží. O Jaromíra Jágra údajně projevilo zájem dvacet klubů NHL. Dallas Stars přišel s nejlepší nabídkou, svazek byl uzavřen k oboustranné spokojenosti. Pro českou hvězdu našli místo mezi šesticí elitních útočníků, k tomu předložili roční smlouvu za 4,55 milionu dolarů. V Texasu věří, že s nejlepším Evropanem historie NHL se vrátí na ztracené pozice. "S Jágrem máme znovu tým na play off," hlásí.



"Tohle je velký den pro Dallas Stars. Ukazuje to, že chceme vyhrávat, dokážeme přivést skvělého hráče a že jsme významnou destinací na mapě NHL. Když se podíváte na naše první dva útoky, je vidět, že jsme zase schopní konkurence, jsme strhující a ambiciozní. Máme tým na play off," prohlašuje majitel klubu, kanadský miliardář Tom Gaglardi.

Během dvou týdnů se kádr Stars pronikavě změnil. Odešli útočníci Mike Ribeiro a Steve Ott, tým posílili vedle Jágra ještě Ray Whitney, Derek Roy a Cody Eakin. Ubrali trochu na síle, zato získali víc šikovnosti a úderné síly v koncovce.

"Máme dobrou výchozí pozici do budoucna. Na krátkodobé smlouvy jsme získali pár velmi dobrých hráčů, jimž nebude chybět motivace a kteří nám pomohou. Zároveň jsme schopni si vychovávat mladé hokejisty a dělat pokroky," míní vlastník týmu z Dallasu.

Dallasu pomohl i Hrdina

Na námluvách s Jágrem pracoval celý tým lidí. Významnou roli v nich prý sehrál i skaut Jiří Hrdina, který se s Jágrem dlouho zná. Už před víc než dvaceti lety si ho vzal pod patronát v Pittsburghu, kde společně získali dvakrát Stanley Cup.

Ve 40 letech už Jágr dávno není na vzestupu, ale už jen svojí přítomností může mít blahodárný vliv na mladé naděje Dallasu.

V prvním kole letošního draftu si Stars vyhlédli centra Radka Faksu, druhým rokem v klubu působí další útočník Tomáš Vincour. Hráčům jako oni by měl Jágr pomáhat. "Ve Philadelphii si ho za tohle nemohli vynachválit," libuje si  Gaglardi.

Jaromír Jágr žertuje s Petrem Nedvědem (vlevo) před slavnostním vyhlášením ankety Zlatá hokejka
Jaromír Jágr žertuje s Petrem Nedvědem (vlevo) před slavnostním vyhlášením ankety Zlatá hokejka

Příchod Jágra a taky Raye Whitneyho, jenž podepsal jen o dva dny dřív, je zároveň signálem pro všechny ostatní hráče, kteří se stanou volnými agenty.

Dallas totiž někdy nebyl vnímán jako příliš dobrá adresa. Příchod dvojice veteránů to změnil. Pokud měli zájem Jágr s Whitneym, proč by ho neměli mít další?

"Tom Galardi rozehnal mraky a zasadil nás zpátky na mapu. Tyhle kroky bychom nemohli podniknout bez silného majitele. Právě ony nám vrátily důležitost," zdůrazňuje generální manažer a bývalý útočník Joe Nieuwendyk. S Jágrem chtějí Stars oprášit i zašlou slávu.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud