6. července 2012 • 04:58

Zámořští odborníci: Sjomina si do týmu neberte, je to břídil

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Sport Magazín s laděním na hokejový šampionát: Dvojrozhovor Radka a Lea Gudasových
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po středečním dni trh s volnými hráči trochu prořídl. Hráčů zůstává dost, velkých hvězd už ale méně. Mezi nimi je ale například bývalý čtyřicetigólový střelec Alexandr Sjomin. Někteří odborníci ale varují, pozor, je to břídil.



Statistiky osmadvacetiletého Rusa nevypadají nijak tragicky, spíše naopak. Ve 469 utkáních v NHL zaznamenal 408 bodů. Špatný je prý ale jeho přínos pro tým.

"Sjomin je ztracený případ naprosto bez charakteru," nerozpakoval se s popisem bývalého hráče Capitals Marc Crawford. To je mimochodem trenér, který před lety dotáhl ke Stanley Cupu tým Colorada.

Rodákovi z Krasnojarsku by rovnou přál, aby skončil v beznadějném týmu, který se na bitvy o Stanley Cup jen dívá z dálky.

Zápasy o stříbrný pohár také nejsou rusovou nejsilnější stránkou. V 51 utkáních dokázal skórovat pouze patnáctkrát.

Analytici TSN se do kritiky letošního mistra světa ale pustili pořádně. "Tohle vážně není příklad dobrého spoluhráče," pokračoval Pierre Mcguire.

"Pokud opravdu nemáte v kabině jasného vůdce, tenhle kluk dokáže rozdělit celou šatnu. Je to typický zabiják trenérů."

Z šest sezon v dresu Caps se nedokázal naučit například disciplíně. Tvrdé střety nebo bitky to opravdu není nic pro něj. Přesto v kariéře nasbíral 450 trestných minut. To je prakticky jedna minuta na zápas.

Očekává se, že Sjomin zamíří do ruské KHL, ale v posledních dnech má o útočníka údajně zájem Detroit. Pustí si Red Wings do kabiny muže, který dal svůj první rozhovor v angličtině teprve vloni v září?

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud