17. července 2012 • 11:53

Mrázek má stejnou touhu po vítězství jako Hašek, říká trenér gólmanů

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou by mohl jít v Detroitu v jeho stopách. Dvacetiletý gólman Petr Mrázek se od trenéra gólmanů ze svého posledního působiště Ottawy dočkal přirovnání k samotnému Dominiku Haškovi. "Chtějí být nejlepší a nesnáší prohry," našel Tom Dempsey podobnosti českých brankářů.



Mladý gólman Petr Mrázek se v poslední sezoně stal nejlepším brankářem juniorského mistrovství světa a krátce se objevil v bráně i na tom seniorském. Díky tomu vstoupil i do povědomí českých fanoušků.

Poslední tři sezony strávil Mrázek v OHL v týmu Ottawa 67´s, další rok ho čeká posun blíže k NHL. Na farmě v AHL by se měl v bráně střídat s talentovaným Thomasem McCollumem, jehož vývoj se ale poněkud přibrzdil.

Čeká se tedy, jak se bude Mrázkovi dařit. A českému mladíkovi věří i Dempsey, který během stávky v NHL pracoval s Haškem a v juniorech vedl současnou jedničku Pittsburghu Marca-Andre Fleuryho. A Mrázka si nemůže vynachválit.

"Má v sobě evropský styl, občas vypadají jeho pohyby neortodoxně, ale někdy zase chytí velkou šanci s neobyčejnou lehkostí," popisuje Dempsey.

Dvacetiletý rodák z Vítkovic byl populární i díky své vítězné povaze. "Kluci v Ottawě zbožňovali jeho upřímnou radost po výhře. Petr totiž nejlépe chytá pod tlakem," vysvětluje Dempsey.

A to potvrzuje i sám brankář. "Jsem klasický hráč, vždycky chci vyhrát," řekl Mrázek.

Toho teď čeká další výzva, přesun do AHL, kde bude už velmi blízko dresu Detroitu, kde záříval i Dominik Hašek.

"Nikdy jsem si nedokázal představit, že bych chytal jeho brankářským stylem, ale on je prostě hrdina. Vyhrál dva Stanley Cupy a taky olympijské hry," připomíná Mrázek.

Ale Dempsey připomíná, že do dresu Red Wings ještě povede dlouhá cesta. "Rozdíl mezi OHL a AHL je obrovský. Petr už sice o hodně vylepšil práci s holí při dorážkách, ale stále je v bráně moc zatažený. Musí se naučit víc vyjíždět," ukazuje cestu Dempsey.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud