14. srpna 2012 • 13:04

Komisař NHL Bettman: Může být výluka. Ovečkin: To je na hov...

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To co po zrušené sezoně 2004/2005 nikdo neočekával přece jen přišlo. Kolektivní smlouva mezi NHL a hráčskou asociací NHLPA brzy skončí (15. září) a výluka se opět blíží. Hráči a jejich agenti brojí proti komisaři ligy Garymu Bettmanovi.



"Je zajímavé, že plat Garyho Bettmana činil před výlukou v roce 2004 tři miliony dolarů a teď činí přibližně osm milionů," napsal na Twitter hráčský agent Allan Walsh, který zastupuje například Patrika Eliáše, Martina Havláta nebo Marc-Andre Fleuryho.

A Walsh připomíná i další výroky ligového komisaře z roku 2005. "Kolektivní smlouva signalizuje novou éru v naší lize - éru ekonomické stability pro naše kluby," řekl tehdy Bettman.

Není žádným tajemstvím, že například Phoenix už musí kvůli finančním potížím spravovat sama liga, na pokraji krachu byl do příchodu nového majitele Dallas a velké potíže má i Colorado nebo New Jersey.

Přitom soutěž rozhodně neprodělává. V roce 2005 byla stanovena hladina platového stropu na 39 milionů dolarů. Minimálně musely kluby vyplatit na platy hráčů 23 milionů.

Současnost? Týmy musí vydat minimálně 48 milionů dolarů... Nelze se divit, že hráči jsou tedy s některými výroky nespokojení.

"Je nepříjemné slyšet slovo výluka. Hráči jen chtějí to, co je fér," napsal na Twitter útočník San Jose Sharks a autor 31 gólů z loňské sezony Logan Couture.

Rozladěná z přístupu je i nová posila Montrealu Brandon Prust. "Jsem zklamaný, že se vedení baví o stávce ještě dříve, než jsme my hráči vůbec předložili náš protinávrh."

Další jednání se chystají dnes v noci, na místě bude také Sidney Crosby nebo Alexandr Ovečkin. Ten se o současném stavu také vyjádřil přes internet. „Je to na hov… když slyšíte Bettmana říkat, že bude výluka.“

Naopak trochu odlehčeně bere situaci ochránce hvězd ve Philadelphii, štírek Zac Rinaldo. „Dokud sezona nezačne, nebudu si stříhat vlasy.“ Fanoušci hokeje jen mohou doufat, že Rinaldo brzy nebude vypadat jako členové skupiny Kelly Family v dobách největší slávy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud