11. října 2012 • 18:30

Srdeční kolaps přežil i díky hasičovi. Přesto nadaný hráč z NHL musí skončit

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokeji měl ještě všechno před sebou. Třiadvacetiletý útočník Phoenixu Coyotes Brett MacLean ale letos v létě při zápase s kamarády ve městě Owen Sound zkolaboval a ještě netušil, že to bylo naposledy, co měl na nohou brusle jako profesionál.



"Pamatuju si jak jsem šel do haly a pak jak jsem vstoupil na led. A pak přišel kolaps," řekl talentovaný Kanaďan, dratfovaný Phoenixem jako číslo 32 v roce 2007.

MacLeana postihla srdeční příhoda, a přežil také díky rychlému zásahu svých přátel. Jedním z nich byl i místní hasič, který díky defibrilátoru přivedl MacLeana zpět k životu.


"Měl jsem pořádné štěstí," vysvětloval útočník, který byl obratem převezen na jednotku intenzivní péče. "Ukazuje to, že takováhle věc se může stát každému."

V NHL naposledy MacLean působil ve Winnipegu, na kariéru v nejlepší hokejové soutěži světa se teprve připravoval v nižší AHL. V dresu San Antonia nastoupil v loňské sezoně k 63 utkáním a připsal si 48 bodů.

Bohužel teď musí skončit.

Lékaři vložili sportovci do těla implantabilní srdeční defibrilátor, který bude sledovat případnou abnormální srdeční činnost. Bohužel se dále nemůže účastnit kontaktních sportů.

Ale MacLean si pomalu zvyká na život bez svého milovaného sportu a chystá se najít si práci v některém ze sportovních odvětví. Dokonce už si i stihl lehce zabruslit na ledě.

"Samozřejmě jsem byl hlavně na začátku ještě hodně obezřetný. Ale víc než nervozitu jsem cítil skvělý pocit z možnosti být na ledě a být zase sám sebou," vykládal autor dvou gólů v NHL, které nasbíral během osmnácti utkání v dresu Phoenixu a Winnipegu Jets.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud