24. ledna 2013 • 07:11

Gáborík zařídil hattrickem výhru Rangers, Krejčího přihrávka nestačila

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÝSLEDKY NHL | Slovenský útočník Marián Gáborík se ve středečním utkání hokejové NHL hattrickem zasloužil o výhru New Yorku Rangers nad Bostonem 4:3 v prodloužení. Bruins nepomohla ani jedna asistence Davida Krejčího.



Gáborík nejprve dvakrát skóroval v první třetině a zařídil pro svůj tým vedení 2:0. V úvodní minutě nastaveného času pak vstřelil vítězný gól, když vypíchl puk v obranném pásmu, protáhl se až před brankáře Raska a nadvakrát ho překonal.

"Víc než samotné výhry si dnes cením toho, jak jsme se k ní dopracovali," prohlásil po utkání trenér Rangers John Tortorella, jehož týmu vyšla odveta za sobotní porážku 1:3 na ledě Bostonu.

"V předchozích dvou zápasech nám v naší hře scházela spousta věcí. Dnes už jsme v mnoha směrech podali daleko lepší výkon," pochvaloval si Tortorella po prvním vítězství v sezoně. Boston naopak po dvou výhrách poprvé nezískal oba body, ale Bruins brali i zisk toho jednoho.

"Po sedmi minutách jsme prohrávali 0:2, takže je skvělé, že jsme se z toho dokázali dostat a utkání vyrovnat," řekl Milan Lucic, který ve 33. minutě srovnal na 2:2. Asistenci u jeho trefy si připsal David Krejčí, jediný český hráč, který se ve čtyřech středečních zápasech zapsal do statistik.

Sullivan hattrickem zostudil Columbus

Třemi góly se kromě Gáboríka blýskl také Steve Sullivan z Phoenixu, díky němuž Kojoti rozstříleli Columbus 5:1 a rovněž si připsali první vítězství v sezoně. O další dvě branky se postaral obránce Oliver Ekman-Larsson.

Povedený zápas odehrál v dresu domácích obránce Zbyněk Michálek, který byl na ledě u tří vstřelených gólů. V sestavě naopak zcela chyběli krajané Martin Hanzal a Rostislav Klesla, kteří se zranili v nedělním zápase s Chicagem.

Na marodku Phoenixu navíc přibyl brankář Mike Smith, který musel v polovině první třetiny střídat kvůli nespecifikovanému zranění v dolní části těla. Náhradník Jason LaBarbera ale týmovou jedničku spolehlivě zastoupil a z 22 střel inkasoval pouze jednou.

Pittsburgh poprvé v sezoně padl

První škobrtnutí potkalo Tučňáky z Pittsburghu, kteří po dvou výhrách na ledě soupeřů nezvládli domácí premiéru a podlehli 2:5 Torontu. Dvěma góly a jednou asistencí se na úspěchu Maple Leafs podílel James van Riemsdyk, který v létě přišel jako posila z Philadelphie.

Právě jeho si den před zápasem pozval na pohovor trenér Randy Carlyle a diskutoval s ním jeho slabší výkonnost. A útočník si jeho rady zřejmě vzal k srdci.

"Samozřejmě je skvělé, když s hráčem řešíte, co by mohl dělat lépe, a on v dalším utkání udělá tři body," konstatoval Carlyle. "Ale není to o tom, že bych ho předtím nějak kritizoval. Spíš jsem se ho snažil motivovat a pomoct mu k lepšímu výkonu. A on to vzal."

První výhru slaví Vancouver

Zisk dvou bodů po dvou porážkách konečně oslavili i hokejisté Vancouveru, kteří v duelu s Calgary sice ztratili vedení 2:0, nakonec ale zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. Penaltový rozstřel rozhodl v páté sérii útočník Zack Kassian, jenž v druhé třetině navíc otevřel skóre utkání. Dal si tak nejlepší dárek k dnešním dvaadvacátým narozeninám.

Výsledky:

Pittsburgh - Toronto 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Branky: 19. Malkin, 28. Crosby - 27. a 35. Van Riemsdyk, 24. MacArthur, 46. Grabovskij, 59. Bozak. Střely na branku: 30:24. Diváci: 18.641.

Phoenix - Columbus 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Branky: 28., 45. a 51. Sullivan, 36. a 56. Ekman-Larsson - 26. Tjutin. Střely na branku: 42:26. Diváci: 8.355.

Vancouver - Calgary 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)
Branky: 27. a rozh. nájezd Kassian, 29. Raymond - 32. Tanguay, 37. Bäcklund. Střely na branku: 36:36. Diváci: 19.810.

New York Rangers - Boston 4:3 v prodl. (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)
Branky: 5., 7. a 61. Gáborík, 34. Pyatt - 22. Marchand, 33. Lucic (Krejčí), 56. Horton. Střely na branku: 33:29. Diváci: 17.200.

David Krejčí, Tuukka Rask a Zdeno Chára přihlíží jednomu ze tří gólů Mariána Gáboríka.
David Krejčí, Tuukka Rask a Zdeno Chára přihlíží jednomu ze tří gólů Mariána Gáboríka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud