14. února 2013 • 06:23

Červenka i Jágr zvládli dva body, z výhry 7:4 se radovalo Calgary

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Když byla Romanu Červenkovi extraliga malá, vzal si ho Jaromír Jágr v Omsku do parády a posunul umění bývalého útočníka Slavie do dalšího levelu. Teď se poprvé oba útočníci potkali v nejlepší soutěži světa a Calgary se podařilo zastavit rozjetý tým Dallasu, který vyhrál čtyřikrát v řadě. Flames zvítězili 7:4 hlavně díky čtyřem bodům Mika Cammalleriho.



Stačilo odehrát první třetinu a Stars měli zaděláno na pořádné problémy. Roman Červenka a Jiří Hudler si hru užívali a v první části hry pomohli svému týmu k vedení 4:1, prvně jmenovaný gólem a nahrávkou, druhý jmenovaný jedním přesným zásahem zatížil konto gólmana Richarda Bachmana.

VIDEO: Červenkův druhý gól v NHL.

„Nemůžeme jim zápas takhle v první třetině odevzdat. Byli jsme v této části vždy jeden dva kroky pozadu. Příště v ní musíme hrát lépe. Zvláště když jsme hráli druhý zápas ve druhém dni, zatímco soupeř měl den volna,“ uvedl útočník Dallasu Jaromír Jágr, který si v zápase připsal dvě gólové asistence.

Ale Dallas se nevzdával, asi nejlepší zápas v dresu texaského týmu odehrál Jaromír Jágr. Dvakrát nahrával na gól kapitánovi Brendenu Morrowovi a ve 23. minutě už byl stav utkání 5:3. Lahůdka pro diváky, těžký den pro oba brankáře. Zápas se dál odehrával ve vysokém tempu, zvlášť na Jaromíru Jágrovi bylo vidět, jak chce svého kamaráda porazit. Hlavně při přesilových hrách byl ve svém živlu a Leland Irving v bráně domácích musel být stále ve střehu.

VIDEO: Jágrův přesný pas v přesilové hře.

Hned na začátku třetí třetiny hostující tým ukázal, že se nehodlá smířit jen s dohráním zápasu. V přesilové hře skóroval po 65 vteřinách poprvé v dresu Stars útočník Cody Eakin. Ale vidět byl stále i Roman Červenka. Reprezentační útočník ve 48. minutě najížděl sám s Alexem Tanguayem na jednoho obránce, ale po přihrávce netrefil puk tak jak by si sám přál.

Dál řádil především Jágrův útok s Bennem a Morrowem. Legendární český útočník ve třetí třetině skoro neslezl z ledu a při hře vypadal, jako kdyby měl na sobě znovu dres Kladna. Žádný z hráčů Flames mu pořádně nestačil. V další dobré šanci byl po dorážce Bennovy střely v 52. minutě, ale Irvinga nepřekonal. Skore uzavřel trefou do prázdné brány a svým pátým hattrickem kariéry a dvoustým gólem v NHL útočník Mike Cammalleri.

Michálek se zranil, Kindl nepomohl k výhře 

Český útočník Milan Michálek chyběl v sestavě Ottawy kvůli potížím v dolní části těla a kanadský klub bez něho prohrál v Pittsburghu 2:4. Senators ale v utkání přišli o více než o body.

Matt Cooke, který byl v minulosti často kritizován za své zákroky a vysloužil si několik disciplinárních trestů, zasáhl v souboji u mantinelu bruslí Erika Karlssona do oblasti Achillovy šlachy. Nejlepší obránce uplynulé sezony bude muset na operaci a je vyřazen na neurčito.

Hosté se zlobili i kvůli tomu, jakým způsobem a v jaké situaci se nešťastná událost odehrála. „Já nevím, zda v tom byl nebo nebyl úmysl. Ale nechápu, proč v této situaci někoho atakuje takovýmhle způsobem. Patou brusle do nechráněných míst,“ kroutil hlavou brankář Ottawy Craig Anderson.

„Pro nás je to velká ztráta, Erik je nenahraditelný. Ani nedokážu slovy vyjádřit, jak se cítím,“ dodal.

Druhý kanadský bod si v letošním ročníku NHL připsal český obránce Jakub Kindl, po jehož akci a přihrávce vedl Detroit nad St. Louis už v osmé minutě 2:0. Hosté ale v dalším průběhu otočili skóre na svou stranu, nakonec zvítězili 4:3 v prodloužení a přerušili sérii pěti proher.

Calgary - Dallas 7:4 (4:1 2:2 1:1)
Branky: 4. Bouwmeester (Cammalleri, Stempniak), 7. Hudler (Tanguay, Wideman), 10. Cammalleri (Iginla, Červenka), 18. Červenka (Tanguay, Brodie), 24. Cammalleri (Stempniak, Giordano), 33. Glencross (Iginla, Jones), 59. Cammalleri - 13. Nystrom (Fiddler, Garbutt), 21. Morrow (Jágr, Benn), 24. Morrow (Oleksiak, Jágr), 42. Eakin (Ryder, Goligoski). Střely na branku: 23:24. Diváci: 19 289.

Pittsburgh - Ottawa 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky: 34. a 42. Neal, 17. Dupuis, 52. Crosby - 31. Da Costa, 31. O'Brien. Střely na branku: 30:29. Diváci: 18.637.

Detroit - St. Louis 3:4 v prodl. (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)
Branky: 3. Tatar, 8. Miller (Kindl), 33. Dacjuk - 16. Berglund, 28. Tarasenko, 29. Ch. Stewart, 61. Steen. Střely na branku: 18:25. Diváci: 20.066.

Tak tohle bolelo! Jarome Iginla (vlevo) z Calgary se porval s Antoinem Rousselem z Dallasu
Tak tohle bolelo! Jarome Iginla (vlevo) z Calgary se porval s Antoinem Rousselem z Dallasu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud