25. února 2013 • 15:15

Od Červenky chceme víc, tvrdí kouč Calgary. Není prý v nejlepší kondici

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První těžkosti přechodu do zámoří jsou tady. Roman Červenka poznává, že v NHL se nepářou s nikým. Útočník, který zamířil do Calgary s vizitkou nejlepšího hráče Evropy, v posledních zápasech víc nehraje, než hraje. Nejdřív sedm minut na ledě, pak utkání mimo sestavu, naposledy jen šest střídání... Kouč Bob Hartley od něj chce víc.



Rychlé uzdravení po nevyzpytatelné trombóze, povedený úvod, první gól, první body, místo v přesilovkové formaci. Tak vypadal začátek kariéry NHL pro Romana Červenku.

Ještě minulý týden se objevil v české lajně s Jiřím Hudlerem a Romanem Horákem, důvěra trenéra Boba Hartleyho ale o víkendu klesla až na takovou úroveň, že 27letý forvard sledoval partii s Minnesotou jen z tribuny.

V neděli proti Phoenixu se do sestavy vrátil i díky zranění kolegy Aliua, odehrál ale jen necelé tři minuty během šesti střídání. V nich sice stihl přihrát na úvodní gól partie, ale posun ze čtvrté formace mu to zatím nevyneslo.

„Rád bych od něj viděl stálejší výkony. Nechci na něj tlačit, chápu ho, ale zase jsme v byznysu, kde jde o vítězství,“ vysvětlil své nakládání s českým šikulou kouč Harltey. „Taky není zrovna v úžasné kondici a má doma měsíční dítě s přítelkyní.“

Že by zrovna tohle byl problém? Červenka navíc čím dál víc proniká do angličtiny, lepší se jeho komunikace se spoluhráči.

„Pořád si tady musí zvykat na hodně věcí. Nemůžu říct, že jsme s ním nespokojení, ale rozhodně od něj potřebujeme víc. Ale budeme trpěliví,“ uzavřel Hartley na adresu hráče, který i se zmenšujícím se prostorem ve 13 zápasech pobral 7 bodů (2+5).

Spolupráce Hudler - Červenka krásně zafungovala hned na začátku druhé třetiny proti Coloradu.
Spolupráce Hudler - Červenka krásně zafungovala hned na začátku druhé třetiny proti Coloradu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud