2. dubna 2013 • 13:55

Rozsíval v nájezdech rozhodl. Umím jen tuhle kličku, smál se pak

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Michal Rozsíval rozhodl v pondělním utkání NHL gólem v penaltovém rozstřelu o výhře hokejistů Chicaga nad Nashvillem 3:2 po samostatných nájezdech. Mistr světa z roku 2010 sice ještě v letošním ročníku branku nevstřelil, důvěru na nájezdy ale dostal. A vyplatilo se. "Bylo hezké dát gól a pomoct trochu ofenzivně," radoval se po zápase čtyřiatřicetiletý obránce.



I když na střeleckém účtě Rozsívala svítí v letošní sezoně nula, trenér Joel Quenneville moc dobře věděl, co dělá, když beka do páté sady nájezdů nasadil.

"Při tréninku se mu v nájezdech daří. Těžko se proti němu chytá. Myslím, že si toho trenér všiml a rozhodl se dát mu šanci," prohlásil brankář Chicaga Corey Crawford. "Odhaduji, že tu kličku na mě zkoušel letos už tak dvanáctkrát a pokaždé dal gól," vysekl rodákovi z Vlašimi poklonu Crawford.

VIDEO: Takhle vyzrál Rozsíval na Rinneho.

A jak vlastně Rozsíval překonal Pekku Rinneho? Nejdříve mazácky naznačil střelu forhendem a pak překonal brankáře hostí rychlou kličkou do bekhendu. Přesně takhle si to i dopředu plánoval. "Ano je to tak, takhle jsem to chtěl. Je to totiž jediná klička co umím," dodal s úsměvem Rozsíval a pobavil přítomné novináře.

Chicago tak přece jen dotáhlo do vítězného konce zápas, v němž mělo během úvodních čtyřiceti minut jasnou převahu a vedlo 2:0 na góly a 27:11 na střely.

Ve třetí třetině však Predators hru vyrovnali a dvěma góly manko smazali. Blackhawks se díky výhře vrátili do čela celé NHL a příjemným překvapením je i Rozsíval, který ve dvaceti utkáních získal devět nahrávek, ale hlavně září ve statistice +/-. Se sedmnácti kladnými body je na jedenáctém místě v celé soutěži.

Chicago - Nashville 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)
Branky: 20. Saad (Hjalmarsson, Toews), 33. Kane (Leddy), rozhodující sam. nájezd Rozsíval - 44. Legwand (Bartley, Klein), 48. Beck (Hörnqvist, Legwand). Vyloučení: 2:3. Bez využití. Střely na branku: 40:27. Diváci: 21.306.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud