22. října 2013 • 11:11

TOP 10 NEJoblíbenějších hráčů v NHL: Na čelo útočí Jágr i Eliáš

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prestižní zámořský hokejový server thehockeynews.com se nedávno rozhodl vytvořit žebříček nejoblíbenějších hokejistů napříč celou soutěží. Vždy se jedná o hráče, kteří si svou pozici budovali dlouhé roky a jsou uznávaní většinou napříč celou soutěží. Však nejmladšímu z desítky je také rovnou 30 let. A kdo vedl? Hned tři zástupce má tým New Jersey Devils.



10. Brooks Laich, 30 let, Washington Capitals

Laich nikdy nebyl pořádnou hvězdou a často se o něm mluvilo jen jako o muži, který do Washingtonu přišel výměnou z Ottawy za klubou legendu Petera Bondru. Šikovný Kanaďan je ale pocitvým a kvalitním pracovníkem, který každý rok zvládne pobrat okolo 50 bodů.

Srdce fanoušků NHL si získal před dvěma lety, když jen pár hodin po prohře v sedmém zápase série play off jeho Washingtonu s Montrealem (které byla nazvána nejhorší prohrou Capitals v historii play off) zastavil po cestě domů uprostřed mostu, aby pomohl nešťastné motoristce vyměnit prasklou pneumatiku na jejím autě. Shodou náhod navíc v autě byla i 14ti letá dívka s dresem Laicha na sobě. A takové příběhy má Amerika v lásce.

Laicha si ve Washingtonu váží.Foto ČTK

9. Shane Doan, 37 let, Phoenix Coyotes

Pro svůj houževnatý styl hry se rozhodně v zámoří najdou města, kde Doana v lásce nemají (například u divizního soupeře v Los Angeles). Ale dlouholetý lídr týmu si získává plno kladných bodů především díky své loajalitě a lásce k týmu Coyotes. Doan totiž v organizaci začal hrát ještě v době, kdy klub sídil ve Winnipegu, a to už je rovnou 18 let. V týmu vydržel i když se spekulovalo o jeho prodeji a s budoucností to nevypadalo zrovna růžově.

8. Dan Boyle, 37 let, San Jose Sharks

Uznávaný obránce patří mezi hrstku hráčů, kteří nikdy neprošli draftem a přesto se z nich staly hvězdy. Jen stoosmdesát centimetrů vysoký Boyle byl v roce 2002 na Floridě nechtěným, ale byl to jen další nevydařený krok klubového vedení. Teď má ve sbírce Stanley Cup, olympijské zlato a dvě účasti v All-Star Game.

Fanoušci si ho pamatují především z roku 2004. Během prvního utkání finále Stanley Cupu proti Calgary mu totiž vyhořel kompletně celý dům. Zkušený obránce se nenechal rozhodit a pro svůj tým pomohl získat první Stanley Cup v historii.

7. Henrik Zetterberg, 33 let, Detroit Red Wings

Na draftu přišel na řadu až jako hráč číslo 210 a během let si ho v Detroitu vybrousili jako diamant. V tradičním týmu převzal po Nicklasi Lidströmovi kapitánské céčko, bez remcání tvrdě maká každý zápas, sbírá body, skvěle brání, kromě Stanley Cupu získal i Conn Smythe Trophy, tedy cenu pro nejlepšího hráče play off, kterou Evropané dostávají minimálně. Vyniká také svou slušností, jen dvakrát v kariéře nasbíral více jak 40 trestných minut za sezonu.

Respektovaný kapitán Zetterberg.Foto Barbora Reichová (Sport)

6. Jaromír Jágr, 41 let, New Jersey Devils

Před pár lety by měl Jágr asi větší šanci dostat se do desítky nejméně respektovaných hráčů soutěže. Teď je ale favoritem fanoušků napříč celou ligou a obdivné transparenty na adresu českého hokejisty jsou často k vidění i v hledišti příznivců soupeře. Všichni už moc dobře ví, že konec kariéry českého útočníka se blíží a že tak mají možnost sledovat jednu z největších hokejových legend historie na vlastní oči. A kdekoliv kladenský rodák hraje, i ve svém věku dokáže vynikat.

5. Patrik Eliáš, 37 let, New Jersey Devils

Další srcař a klubista, který svou dlouhou a úspěšnou kariéru načal v jednom klubu a také jí tam pravděpodobně dokončí. Eliáš drží v New Jersey několik klubových rekordů a nestává se, že by fanoušky Devils zklamal. I ve svém pokročilejším hokejovém věku dokáže pobrat 25 gólů a 70 bodů v sezoně, jeho dres bude jednou viset pod stropem haly Devils.

4. Martin St.Louis, 38 let, Tampa Bay Lightning

Jeho výškový handicap mu práci v hokejovém řemesle pořádně ztížil. Jen 173 centimetrů vysoký St.Louis nikdy neprošel draftem a když už se v NHL objevil, tak v Calgary pořádnou šanci nedostal. A tohoto rozhodnutí u Flames litují doteď. Nejen proto, že St.Louis v roce 2004 pomohl Calgary vyřadit ve finále Stanley Cupu, ale také proto, že z něj teď je dvojnásobný vítěz kanadského bodování a také držitel Hart Trophy a Ted Lindsey Award. Třikrát byl také zvolen nejslušnějším hráčem ligy a v popředí se dokáže držet i díky svým brutálním tréninkovým drilům.

3. Pavel Dacjuk, 35 let, Detroit Red Wings

Vědělo se o něm, že má šikovné ruce a potenciál, ale byl prostě moc drobný na NHL. Proto na ruského útočníka přišla řada až v šestém kole draftu. Teď jeho kouzelné triky obdivuje celý hokejový svět, v zákulisí se zase povídá, jak se hokejový multimilionář rád baví životem a baví se vtípky na vlastní adresu. Čtyřnásobný vítěz Lady Byng Trophy pro největšího slušňáka ligy a trojnásobný držitel Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka je klenotem zámořské soutěže.

2. Teemu Selänne, 43 let, Anaheim Ducks

Věčně vysmátý a dobře naladěný Fin snad ani nestárne. Jak moc si ho v NHL váží dokázal například na začátku sezony, když se svým Anaheimem přijel do Winnipegu, kde kariéru v zámoří před lety načínal. A i když dres Jets naposledy oblékl v roce 1996 od fanoušků si vysloužil skoro minutový potlesk vestoje. Tamní příznivci stále nemohou zapomenout na sezonu 1992/93, kdy Selänně jako nováček vstřelil 76 branek, což je rekord, který pravděpodobně už zůstane nepřekonán.

1. Martin Brodeur, 41 let, New Jersey Devils

Majitel nejvíce výher a čistých kont v historii soutěže je už dávno hokejovou legendou. Kanaďané Brodeura zbožňují, i když nikdy neoblékl dres některého z tradičních klubů a celý život strávil jako hráč New Jersey. Po sezoně nejspíš s hokejem skončí, ale z čela historických tabulek ho dlouho nikdo nevymaže. Jestli vůbec někdo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud