28. listopadu 2013 • 13:10

Roy se znovu rozohnil. Zavřete už mu někdo hubu, řekl trenér soupeře

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Charismatický divoch, to je trenér Colorada Patrick Roy. Avalanche pod vedením nového kouče skvěle odstartovali letošní ročník, zároveň se ale bývalý gólman díky svému bezprostřednímu chování stává občas terčem kritiky. A to i mezi některými kolegy. Speciálně se nemá rád s lodivodem Kenem Hitchcockem ze St.Louis. "Já když křičím na sudí nebo na hráče soupeře, tak to hned slíznu. Ale on si to dovolit může," rozčiloval se Roy po prohře 1:4 se St.Louis.



Tohle nepřátelství se možná táhne ještě dál, než to vypadá. Když v roce 1999 zářil Roy v brankovišti Avalanche a po svém boku měl superhvězdy jako Joe Sakic, Peter Forsberg, Milan Hejduk nebo Theo Fleury, jednoznačně mířil až za Stanley Cupem. Ale ve finále konference mu cestu zatarasili pozdější vítězové Dallas Stars právě s Hitchcockem na střídačce.

Ambicózní tým ale neslevil ze svých požadavků a za Pohárem mířil o rok později ještě usilovněji. Vyzvednout si slavný Stanley Cup totiž do Colorada přišel i Ray Bourque, který po 21 letech kvůli tomuto cíli odešel z Bostonu. A výsledek? Stopku ve finále konference znovu vystavil Dallas s Hitchcockem.

Ken Hitchcock šéfuje druhému nejlepšímu týmu soutěže.Foto ČTK

Extrémně soutěživý Roy si tak už tehdy možná našel svého "oblíbeného" soka. Od letošní sezony se oba potkávají v NHL jako trenéři a duely Colorada a St.Louis hned přerostly v rivalitu.

První vzájemný duel ze 14. listopadu skončil střeleckým dnem Blues, kteří vyhráli 7:3. Během druhé třetiny navíc došlo ke třem bitkám a i v nich byl vítěz jasný - hráči St.Louis.

VIDEO: Co na srdci, to na jazyku.

Středeční souboj byl na ledě klidnější, St.Louis vyhrálo 4:1 a rukavice na led nepadaly vůbec. Divočejší atmosféra ale byla po zápase. "Víte co mě štvě? Byl jsem hodně rozzlobený, když si moje jméno bralo několik trenéru v lize do pusy a stěžovali si, že prý pokřikuju na rozhodčí. Ale podívejte se na Hitchcocka, Taky se pořád bavil se sudíma a vůbec nic se neděje. Asi tu pro každého platí trochu jiná pravidla," vykládal po zápase osmačtyřicetiletý Roy.

Podle čtyřnásobného vítěze Stanley Cupu se nadržuje zkušenějším koučům, zatímco těm mladším toho prý tolik neprojde.

Reakce od lodivoda Blues na sebe nenechala dlouho čekat. "Co? To fakt říkal? Víte co, vyřiďte Patrickovi, ať radší zavře hubu," nerozpakoval se Hitchcock s odpovědí.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 11. • 03:00
Colorado Avalanche
Colorado Avalanche
1:4
ONLINE
28. listopadu
03:00
St. Louis Blues
St. Louis Blues
Góly

Domácí: 08:24. Bordeleau

Hosté: 02:46. Backes, 06:10. Steen, 18:12. Schwartz, 58:16. Stewart

Sestavy

Domácí: Varlamov (Giguere) – Johnson, Hejda, McGinn, Stastny, Landeskog – Guenin, Barrie, Parenteau, MacKinnon, O'Reilly – Sarich, Benoit, Talbot, Mitchell, McLeod – Bordeleau, Cliche, Malone

Hosté: Halák (Elliot) – Bouwmeester, Pietrangelo, Oshie, Backes, Steen – Jackman, Shattenkirk, Stewart, Roy, Berglund – Polák, Cole, Tarasenko, Sobotka, Schwartz – Paajarvi, Lapierre, Morrow

Rozhodčí

Brad Watson, Francis Charron – Scott Driscoll, Pierre Racicot

Stadion

Pepsi Center, Denver

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud