9. ledna 2014 • 13:06

NHL baví nový Bryzgalov. Chytá za Carolinu a staví kamiony z Lega

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud se o hokejových brankářích říká, že to jsou podivní patroni, o ruských to platí dvojnásob. Na Ilju Bryzgalova, který "uchvátil" NHL zasvěcenými řečmi o vesmíru i tvrzením, že se bojí jen medvědů v lese, navázal Anton Chudobin z Caroliny. V jednom z nedávných pozápasových rozhovorů se gólman Hurricanes vyznal ze své vášně k Legu.



Dánské stavebnici propadl Khudobin během měsíční pauzy zaviněné zraněním kotníku, které utrpěl při říjnovém zápasu ve Phoenixu.

"Nemohl jsem se dočkat, až zase začnu chytat. Byl jsem pořád doma a kupoval si lego, abych alespoň nějakým způsobem ukrátil čas," nechal se po výhře nad Islanders slyšet osmadvacetiletý Rus, kterého Hurricanes povolali na konci prosince z farmy, kde se po zranění rozchytával.

Od té doby nastoupil Chudobin ke třem utkáním, všechny vyhrál, dvakrát byl vyhlášen hvězdou utkání a perlil nejen v brankovišti.

"Postavil jsem velký tahač na dálkové ovládání, zabralo mi to jen dvanáct hodin," rozprávěl s kamennou tváří o své stavitelské vášni a pokračoval. "Co jsem měl dělat jiného? Rodiče byli někde pryč, přátelé stejně tak, a doma nikdo nebyl, málem jsem se zabil nudou."

Překvapení novináři se zmohli na jediný dotaz, který se ruského brankáře dotkl. "Ptáte se, zda fungoval? Samozřejmě, nejsem žádný amatér."

VIDEO: Chudobin za to umí vzít i v brance, takhle vychytal Nashville

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud