13. ledna 2014 • 12:23

Tenhle je pro tebe, tati! Hokejista Tatar rozhodl utkání den po smrti otce

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zažil si chvíle, které mu nikdo nezáviděl a při kterých jde sport stranou. Slovenský hokejista ve službách Detroitu Tomáš Tatar přišel minulý týden o otce (zemřel na onemocnění jater), ale přesto nastoupil v sobotu proti Los Angeles. Zápas svým gólem rozhodl a vítěznou trefu věnoval právě zesnulému otci. "Cítil jsem, že tu během toho utkání byl se mnou," vyprávěl dojatě autor deseti letošních branek.



Dojel k bráně, doklepl odražený puk za nataženého brankáře Jonathana Quicka a poslal Detroit do vedení. Pak Tatar bleskově sundal rukavici, políbil si prst a zamířil pohledem ke stropu haly. Tahle trefa byla pro tatínka Jana. "Je to pro mě obrovská ztráta, těžce se mi o tom mluví. Ale cítil jsem se, jako by tady táta byl dneska se mnou," řekl po zápase pro NHL.com třiadvacetiletý slovenský hokejista.

Ten si kromě vítězného gólu připsal v utkání také nahrávku a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Tentokrát ale na slavení nebyla žádná nálada. "Chtěl jsem dneska zahrát co nejlépe, pro tátu. Jsem rád, že to vyšlo," vykládal Tatar, který navíc pomohl připravit první gól v kariéře pro spoluhráče Rileyho Sheahana.

"Je to legrační, před zápasem jsem mu říkal, že tam dneska jeden pošle a on mi nevěřil," vykládal rodák z Ilavy s lehkým úsměvem na tváři. A na Tatara nezapomněli ani spoluhráči, moc dobře vědí, že si vedl statečně.

VIDEO: Vítězná trefa Tomáše Tatara

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 1. • 04:30
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings
1:3
ONLINE
12. ledna
04:30
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí: 14:10. Doughty

Hosté: 17:11. Sheahan, 52:06. Tatar, 57:26. Cleary

Sestavy

Domácí: Quick – Doughty, Muzzin, Mitchell, Vojnov, Martinez, Regehr – Carter, Kopitar, King – Williams, Stoll, Brown – Toffoli, Richards, Frattin – Louis, Fraiser, Clifford

Hosté: Howard – Smith, Kronwall, Quincey, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Alfredsson, Zetterberg, Abdelkader – Bertuzzi, Sheahan, Tatar – Nyquist, Andersson, Miller – Eaves, Glendening, Cleary

Rozhodčí

Jean Hebert, Brad Meier – Shane Heyer, Steve Miller

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Návštěva

18262 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud