Zdeněk Janda
23. ledna 2014 • 20:13

Vokoun znovu v akci: Těší mě, že i klub stojí o můj návrat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdravotně se cítí v pořádku. Tým o něj i nadále stojí. Dostal svolení od lékařů, ale i od manželky. Navíc má do hokeje stále velkou chuť. To všechno stojí za rozhodnutím, proč se gólman Tomáš Vokoun bude snažit ještě v této sezoně vrátit k hokeji.



„Rád bych se loučil jako někdo, kdo hraje. Ne jako ten, kdo sedí na tribuně,“ vysvětluje pro deník Sport 37letý brankář, jenž byl na konci září kvůli krevním sraženinám v ohrožení života. Teď se po čtyřech měsících vrátil v Pittsburghu do plného tréninku.

Když ležel v nemocnici a za sebou měl tři rychlé operace, které ho uchránily od nejhoršího, vnitřně už musel počítat i s variantou, že s hokejem je konec. Zvlášť s vědomím, že problémy s krevní sraženinou měl i před několika lety. Jeho aktuální pocity jsou ale jiné.

„Zdravotně se cítím výborně, do hokeje mám velkou chuť. Takže se ze všech sil ještě pokusím dostat zpátky,“ tvrdí Vokoun, dvojnásobný mistr světa z let 2005 a 2010, v obsáhlém interview pro deník Sport, který vychází v pátečním vydání.

„Nevidím sice dovnitř do svého těla, ale věřím, že všechno bude v pořádku. A beru to jako první krok, kterých mám ale před sebou ještě hodně. Nechci nic zakřiknout. Pozitivní je už jenom to, že můžu být zpátky na ledě. A chci tomu dát ještě šanci,“ uvedl gólman Penguins, kterého přesvědčil nejen souhlas od manželky a lékařů, ale i to, že o něj klub stále stojí.

„I tohle byl asi jeden z nejdůležitějších momentů. Pokud by klub neměl zájem, tak na sílu bych se nikam necpal. Ale vnímám, že i z jejich strany mám podporu. Takže udělám maximum, abych týmu pomohl. V jakékoliv roli. Pittsburgh je kvalitní mužstvo, které má velké předpoklady dostat se co nejdál. Beru to jako příležitost. A chci být klubu ještě prospěšný,“ vykládá Vokoun, jemuž po této sezoně doběhne dvouletý kontrakt.

V té předešlé plnil v základní části spíše roli dvojky, ale v play off vystrnadil z branky gólmana Marc-André Fleuryho, jenž je známý tím, že v bojích o Stanley Cup občas znervózní. Vokoun ho skvěle nahradil a dotáhl tým až do finále Východní konference.

Klub věří, že se Vokounovi podaří i po čtyřměsíční pauze dostat zpět do formy právě i kvůli tomu, aby byl nachystaný na play off.
„Týmu chci být ještě prospěšný v jakékoliv roli,“ přeje si Vokoun.

OBSÁHLÝ ROZHOVOR S VOKOUNEM ČTĚTE V PÁTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud