28. ledna 2014 • 04:20

Eliáš o spolupráci s Jágrem: Jardovo zajetí za branku bylo připravené

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přes 50 tisíc lidí zachumlaných do dek a huňatých kabátů sledovalo, jak Patrik Eliáš střílí dva góly v nedělním derby s Rangers. Na jeden z nich mu parádně nabil Jaromír Jágr, spolupráce hvězd pro Soči klapla parádně. „Velký zážitek,“ vyprávěl včera Eliáš deníku Sport, pro který okomentoval hokejovou klasiku pod širým nebem. Českému triu z New Jersey radost zkazila jen vysoká porážka 3:7.



O síle nezvyklého zážitku

Ikona týmu z Newarku sehrála svoje vůbec první utkání pod odkrytou oblohou. Nikdy na to nezapomene. „Byla to super zkušenost na známém stadionu, všechno okolo zápasu včetně její organizace bylo speciální. Baseballový tým Yankees má obrovskou tradici, člověk byl rád, že si v jejich stánku mohl zahrát. Poznat zákulisí celé stavby a klubu, to bylo něco. Úplně něco jiného, než na co je člověk zvyklý. Otevřený prostor kolem ledové plochy byl nezvykle obrovský, do toho mráz a sníh. Lidi fandili, byli slyšet, akorát na gól reagovali se zpožděním, než ho spatřili na velkých obrazovkách. To byla sranda. A celkově opravdu velký zážitek,“ shrnul.

O samotném utkání

Patrik Eliáš se trefil v 6. a 11. minutě, skóroval po dvanácti utkáních a poprvé od 13. prosince. „Měli jsme super začátek, hráli jsme přesně to, co jsme hrát chtěli, kontrolovali jsme hru. Škoda, že z toho pramenilo vedení jenom 3:2, góly Rangers byly celkem náhodné po zvláštních odrazech. Mě těší, že jsem se po delší době trefil a spadlo mi to tam. Potřebuju si trochu upevnit sebevědomí, to vám poví každý útočník – a je jedno, jestli hraje první, druhou nebo patnáctou sezonu v NHL,“ líčil a pořád trochu mrzutě vzpomínal na razantní obrat. „Začali jsme propadat, všude lítat, ztrácet puky. To se nám za posledních deset zápasů nestalo. Tohle nás zabilo,“ kroutil hlavou.

VIDEO: gól, který Patriku Eliášovi připravili Jágr se Židlickým

O souhře s Jágrem

Eliáš nastoupil na centru třetí formace se Zubrusem a Brunnerem, na přesilovku chodil s Jaromírem Jágrem a Markem Židlickým, většinu ji odehrál na modré. Ze spolupráce s Jágrem rezultoval gól na 2:1. „To Jardovo zajetí za branku jsme měli připravené. Od začátku sezony to takhle praktikujeme, ale z devadesáti procent z toho nic není, protože nám do toho píchnou holí nebo to u brankoviště zastaví. V neděli to perfektně klaplo, Jarda dobře podržel puk a já si najel na jeho přesnou přihrávku,“ popisoval kvalitní české dílko.

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Další informace o hokejové NHL čtěte v úterním Sportu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud