20. února 2014 • 14:12

Vokoun zvládl trénink v plné zátěži: Vrátím se, klubu to dlužím

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdolal poslední schůdek k návratu k vrcholovému hokeji i zpět do většího povědomí fanoušků. Tomáš Vokoun, kterému kvůli nálezu krevní sraženiny ve stehně hrozil konec kariéry, ve středu absolvoval s Pittsburghem první kompletní trénink. Žádné komplikace nenastaly, termín návratu ale sedmatřicetiletý gólman zatím specifikovat nechtěl.



"Doktoři mi naordinovali přesný režim, musím trénovat a hlásit, jak se cítím. Středeční trénink ale proběhl v pořádku, cítil jsem se dobře," pochvaloval si v rozhovoru pro klubový web Vokoun, který s pozvolnou praxí na ledě začal na konci ledna.

"Najednou se jednoho dne objevil na tréninku, nikdo z nás to nechápal," vzpomínal na Vokounův šťastný den a 22. leden brousek Brooks Orpik. "Je skvělé, že se vrátil. Týmu to hned dodalo sebevědomí. K šanci chytat zápas je ale ještě dlouhá cesta," zůstal ve vyhlídkách střízlivý trenér Dan Bylsma.

"Nechci nic uspěchat, stále je to otevřené. S každou další odtrénovanou fází se ale cítím lépe a věřím, že se do branky ještě postavím. Kdybych to tak necítil, nestál bych tu tady před vámi," navnadil fanoušky Pens bronzový medailista z Turína a dvojnásobný mistr světa.

VIDEO: Podívejte se na potréninkový rozhovor s Vokounem

Vokounovi po sezoně končí v Pittsburghu smlouva, klub ale s jeho službami dál počítá. Zčásti proto, že dlouholeté jedničce Marc-André Fleurymu poslední dvě play off příliš nevyšla. Zaznamenal průměr branek na zápas 4,63 a 3,52 a Pittsburgh i jeho vinou opouštěl boje o Stanley Cup předčasně.

Dalším důkazem víry vedení ve Vokounovy schopnosti bylo angažování neznámého Američana Jeffa Zatkoffa na post dvojky. A to i přesto, že americká média v souvislosti s doplněním brankářského stavu čile spekulovala o zkušených veteránech Bryzgalovovi a Hedbergovi.

"Jsem si podpory organizace vědom. Tým chce, abych se vrátil, a já chci svou kariéru ukončit v brance, ne koukáním se na zápasy z tribuny. Pro návrat udělám vše," přislíbil Vokoun a pokračoval. "Po tréninku jsem šel na vyšetření, které ukázalo, že z medicínského hlediska jsem v pořádku, mé tělo je čisté a připravené na jakoukoliv zátěž."

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud