5. února 2014 • 22:00

Pens se radují: Ve Vokounův návrat už jsme nevěřili, zní z klubu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v září lékaři objevili sedmatřicetiletému Tomáši Vokounovi krevní sraženinu zdálo se, že s kariérou je konec. V první chvíli se brankář Pittsburghu dokonce bál o život. V lednu se ale zkušený gólman znovu vrátil na led, k radosti své i jeho spoluhráčů. "Pomalu na něj na trénincích začínáme střílet, je skvělé, že je zpět," těší trenéra Dana Bylsmu.



V kapse bronz z olympiády a dvě zlata z mistrovství světa, za sebou 14 sezon v NHL a respekt napříč celou soutěží. Přesně proto se zdálo, že když vyšly na povrch informace o nepříjemném Vokounově zranění, přijde na řadu rehabilitace a opouštění hokejové scény. Rodáka z Karlových Varů totiž stejná potíž už trápila před lety a navíc mu po sezoně končí smlouva. To byla jasná fakta.

VIDEO: Na tréninku Pittsburghu už na Vokouna pomalu střílí

Jenže teď je Vokoun zpět a cítí se skvěle. "Najednou se jednoho dne objevil na tréninku, nikdo z nás to nechápal," vyprávěl brousek Brooks Orpik, který by určitě uvítal, kdyby se mohl český brankář objevit mezi třemi tyčemi ještě do konce sezony.

Dlouholetou jedničkou sice je Marc-Andre Fleury, od vítězství Penguins ve Stanley Cupu v roce 2009 ale v play off většinou pořádně hořel. V posledních dvou ročnících měl průměr branek na zápas 4,63 a 3,52. Vloni za Kanaďana tedy hned během prvního kola zaskočil Vokoun. A byl výtečný. Zkušenosti protřelého gólmana by se Penguins rozhodně hodily.

"Na trénincích vypadá výborně, cítí se dobře a je na něm vidět, že má do hokeje obrovskou chuť," vykládal pro klubovou televizi Penguins trenér Dan Bylsma. "K šanci chytat v zápase je ale ještě dlouhá cesta, zatím jdeme krok za krokem. Ale je skvělé, že je zpět," dodal kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud