19. března 2014 • 07:27

Dneska jsme si zasloužili vybučet, zlobil se po další prohře Eliáš

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Třetí prohra v řadě a hned šest ztracených bodů, to je současná bilance New Jersey Devils. Že soubor tří českých reprezentantnů nestačil na lídra Východní konference z Bostonu, to se ještě dá pochopit, ale předvedená hra domácí hokejisty pořádně nazlobila. "Tohle jsme si ani nezasloužili vyhrát. Viděli jste naší první třetinu, bylo to strašný," řekl po utkání útočník Ryane Clowe.



Patnáct ku pěti, to byl poměr střel první dvacetiminutovky. Samozřejmě větší počet pokusů měl na svém kontě tým Bruins. Ale Devils dostali na start druhé třetiny od našlapaného soupeře hezký dárek, dvojnásobnou přesilovou hru. Během ní Patrik Eliáš srovnal na 1:1 a New Jersey mělo dál výhodu jednoho muže v poli.

VIDEO: Eliáš srovnával skóre

Jenže místo využití přesily skóroval hostující Brad Marchand a o 59 vteřin později se po přihrávce Davida Krejčího trefil ještě Jarome Iginla. Stav skóre byl ve 23. minutě rázem 3:1 pro Bruins a z toho už se Devils vyhrabat nedokázali...

"Dneska jsme si vážně zasloužili, aby nás fanoušci vybučeli. A to kdybysme v bráně neměli Brodeura, bylo by po zápase tak po deseti minutách," vyprávěl pro northjersey.com Patrik Eliáš .

Zatímco hokejisté Bostonu s klidem přidali svou desátou výhru v řadě a zbytek základní části pro ně bude spíše formalitou, hráči Devils bojují o pokračování sezony. Devět z příštích třinácti utkání budou hrát na domácím ledě a budou muset sbírat jednu výhru za druhou, aby se do play off protlačili. A začátek jim zrovna nevyšel...

VIDEO: Vítězný gól obstaral Iginla

"Hlavně ta první třetina byla neomluvitelná. V téhle fázi sezony se musí ukázat opravdový charakter hráčů, všichni musí táhnout za jeden provaz a nám to zkrátka dneska nestačilo," hledal důvody prohry trenér Peter DeBoer.

V případě, že mužstvo Devils se do vyřazovacích bojů neprotlačí, bude si dost možná právě DeBoer muset hledat nové angažmá. Ale v trenérech hráčí chybu nevidí.

"Máme mítínky o týmech, proti kterým hrajeme. Víme přesně co máme hrát a v jaké situaci se nacházíme. Co ještě jiného by pro nás měli dělat?" hájí trenérské osazenstvo Eliáš .

Poslední zápas základní části hrají Devils 13. dubna právě proti Bostonu. Pokud jím nechtějí uzavírat ročník, je načase zabrat. Pětibodová ztráta na postup se smazat dá.

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 3. • 00:10
New Jersey Devils
New Jersey Devils
2:4
ONLINE
19. března
00:10
Boston Bruins
Boston Bruins
Góly

Domácí: 20:29. Eliáš, 49:13. Zajac

Hosté: 14:33. Bergeron, 21:23. Marchand, 22:22. Iginla, 47:11. Kelly

Sestavy

Domácí: Brodeur (Schneider) – Greene, Fayne, Merrill, Židlický, Volčenkov, Salvador – Ruutu, Zajac, Jágr – Clowe, Henrique, Ryder – Zubrus, Eliáš, Brunner – Sestito, Gionta, Bernier

Hosté: Johnson (Rask) – Chára, Meszaroš, Bartkowski, Miller, Hamilton, Krug – Lucic, Krejčí, Iginla – Marchand, Bergeron, R. Smith – Eriksson, Kelly, Soderberg – Paille, Campbell, S. Thornton

Rozhodčí

Morton, Furlatt – Devorski, Nowak

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16 138 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud