3. července 2014 • 10:40

Uspěje ďábelské duo? S Elim nám to klape vždycky, hlásí Havlát

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V osobním životě si sedli, teď zkusí dokázat, že si opět porozumí i na ledě. Martin Havlát, kterého San Jose vyplatilo ze smlouvy, se na rok upsal New Jersey Devils. Týmu, kde už léta úřaduje jeho výborný kamarád Patrik Eliáš. "Nabídek jsem měl víc, ale rozhodl jsem se jít touto cestou," prozradil serveru nhl.com třiatřicetiletý útočník.



Kromě reprezentačního dresu spolu Havlát s Eliášem váleli i ve Znojmě během výluky 2004-05 a šlo jim to náramně. Dva kamarádi, kteří spolu tráví dovolené i drill letních příprav, nasázeli za dvanáct zápasů společnými silami 18 gólů. "Hráli spolu na Světovém poháru a byla to ta správná chemie. Hráli spolu na světových šampionátech a hráli skvěle, bude jim to fungovat i v Devils,“ je si jistý agent Allan Walsch, který obě české hvězdy zastupuje.

Kontrakt s New Jersey Havlát podepsal v úterý a měl by mu zaručovat příjem 1,5 milionu dolarů. Další dva miliony dostane v příštích dvou letech od San Jose za předčasné ukončení smlouvy.

"O možnosti zase si spolu s Elim zahrát jsme párkrát mluvili, nečekal jsem ale, že se to stane. Že o mě mají zájem," rozprávěl pro nhl.com spokojený Havlát. "Je to skvělé, v Devils znám i hodně dalších hráčů, začátek mi to ulehčí," zmínil boleslavský rodák kádr New Jersey, kde kromě Eliáše působí i Jaromír Jágr s Markem Židlickým.

A právě na český čtyřlístek budou v New Jersey v příští sezoně hodně spoléhat. „Marty chce lidem dokázat, že se v něm mýlili. Chce ukázat, že stále může hrát na špičkové úrovni. My mu tuhle příležitost poskytneme a uvidíme, jak to půjde,“ slíbil generální manažer Devils Lou Lamoriello. „Možná, že se v poslední době necítil nejlépe, ale z příchodu k nám je nadšený. Vím, že hokej umí,“ dodal Lamoriello, který bude od Havláta očekávat hlavně góly.

Hodně gólů. New Jersey v loňské sezoně, ve které skončilo před branami play off, mělo čtvrtý nejhorší útok ligy s průměrem 2,4 branky na zápas. Druhým nejlepším střelcem týmu byl veterán Jágr s 24 trefami, Adam Henrique skóroval pětadvacetkrát. "V San Jose se mnoho věcí pokazilo, teď jsem ale tady. Musím být zdravý, pak všechno bude skvělé," věří si autor 236 gólů v NHL, který se v předchozím působišti neprosadil podle představ.

VIDEO: Podívejte se na TOP 10 akcí Martina Havláta

Kvůli častým zraněním a výluce NHL v ročníku 2012-13 odehrál za Sharks jen 127 utkání, ve kterých zaznamenal 67 bodů za 27 branek a 40 asistencí.

Kromě Havláta přivedl Lamoriello do týmu i Mikea Cammalleriho z Calgary, který podepsal na pět let. I s ním je počítáno do prvních dvou elitních formací. "Je skvělé, že Mikea přivedli, budeme silnější. Samozřejmě bych si rád zahrál ve formaci s Elim nebo Jardou, věřím, že by vzájemná chemie fungovala. S Elim fungovala ostatně pokaždé, když jsme spolu hráli. Je to ale věc trenéra, kam mě zařadí. Přijmu jakoukoliv roli," uzavřel Havlát.

Kromě Eliáše by Havlát mohl vytvořit úderné duo i s Ryanem Clowem, se kterým dva roky v San Jose hrával, než se kanadský útočník v červenci 2013 přesunul do Devils.

Martin Havlát podepsal s New Jersey jednoletý kontrakt
Martin Havlát podepsal s New Jersey jednoletý kontrakt

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud