Martin Tomaides
30. prosince 2014 • 03:28

Perfektní pomsta! Jágr gólem rozhodl, Tootoo dvakrát zbušil Bortuzza

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New Jersey Devils porazili v pondělním utkání 3:1 Pittsburgh a po zápase měli na tvářích úsměv. A nebylo to pouze díky dvěma bodům do tabulky. V posledním vzájemném zápase na začátku prosince si totiž zadák Penguins Robert Bortuzzo vyšlápl na Jaromíra Jágra a dnes měla být na řadě odveta. Ta vyšla dokonale. Jágr vstřelil vítězný gól, Bortuzzo se dvakrát utkal v pěstním souboji s mstitelem Jordinem Tootooem a v obou případech schytal více úderů.



Nezapomněli. Ačkoliv od střetu Jágra s Bortuzzem uplynul téměř měsíc i žurnalisté v zámoří si před pondělním duelem byli vědomi toho, že v zápase se něco semele. "Co ode mě chcete slyšet? Uvidíme, co se bude dít, ale fyzickou hru rozhodně očekávejte," řekl před utkáním Jordin Tootoo, silák v dresu Devils, který po minulém utkání varoval na dálku Bortuzza, že si ho brzy najde.

Start do celého duelu byl celkem klidný, téma utkání vnímali ale také komentátoři. "Ještě jsme dnes neviděli Tootooa s Bortuzzem společně na ledě," zaznamenal jeden z nich ve 12. minutě utkání. Do té doby na ledě vládli domácí, jenže první úřadoval Pittsburgh. Krásným sólem vyslal Pens do vedení kapitán Sidney Crosby.

VIDEO: První rvačka Tootooa s Bortuzzem

Ve druhé třetině se několikrát na ledě setkali Bortuzzo a Jágr a kdykoliv to bylo možné, mladý Kanaďan si do české hvězdy šťouchl. To už Tootoo odmítal dál snášet a ve 24. minutě vyzval o 15 centimetrů vyššího soka ke rvačce. Ten chlapsky přijal a brzy byli oba na ledě. "Výborná práce," chválil Tootooa komentátor a bývalý výborný útočník New Jersey John MacLean.

Rvačky Devils nastartovaly

Bitka tým nakopla a Devils brzy i díky nahrávce Marka Židlického srovnali skóre. Ale to nebyl konec hokejového násilí. Oba kohouti na sebe stále pokřikovali i poté, co si odseděli své pětiminutové tresty, a tak se domácí borec ve 37. minutě rozhodl, že s Bortuzzem poměří svaly znovu.

Tentokrát už se ve tváři hostujícího obránce objevila i krev, Tootooa poté spoluhráči včetně Jágra poklepali po rameni. A nikdo neřešil, že domácí útočník si počínal dost nevybíravě a soupeře navíc předtím zasáhl vysokou holí.

VIDEO: Tootoo vs Bortuzzo - druhé kolo

A rvačka Devils znovu nastartovala, neuplynuly ani dvě minuty a Jágr přesnou střelou švihem zavěsil. Jeho první gól od 8. prosince nakonec znamenal vítězství a hodně potěšil domácí vyprodanou arénu. "Takhle energicky a s chutí už jsem Devils dlouho hrát neviděl," svěřil se komentátor utkání.

VIDEO: Vítězný gól Jaromíra Jágra

Ve třetí třetině už byla na hráčích Pittsburghu znát frustrace. Obzvláště když ve 46. minutě zvýšil domácí útočník Adam Henrique na 3:1. Nevzdával se ani houževnatý Bortuzzo, který se ještě v 53. minutě zapletl do strkanice s Jágrem. Jinak si ale Devils zápas pohlídali a připsali si teprve čtvrtou výhru z posledních osmnácti duelů. Naopak Pittsburgh prohrál potřetí v řadě.

Hlavní hvězdou zápasu byl zvolen Jaromír Jágr, třetí hvězdou pak odvážný Tootoo. Ten si sice odseděl na trestné lavici deset minut, ve skutečnosti na ledě ale strávil pouze 2 minuty a 37 vteřin. Po zápase pak vypadal hodně spokojeně, splnil to, co se od něj čekalo. "Mám z dnešního duelu radost, hráli jsme tvrdě a všichni jsme táhli za jeden provaz," řekl spokojený Tootoo.

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 12. • 01:00
New Jersey Devils
New Jersey Devils
3:1
ONLINE
30. prosince
01:00
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 25:33. Zajac, 38:40. Jágr, 45:32. Henrique

Hosté: 14:37. Crosby

Sestavy

Domácí: Schneider (Kinkaid) – Greene, Harrold, Merrill, Ždilický, Gelinas, Larsson – Henrique, Gomez, Jágr – Zubrus, Zajac, Cammalleri – Ruutu, Gionta, Bernier – Whitney, Sestito, Tootoo

Hosté: Fleury (Zatkoff) – Dumoulin, Letang, Scuderi, Bortuzzo, Despres, Pouliot – Kunitz, Crosby, Rust – Malkin, Sutter, Megna – Spaling, Goc, Farnham – Uher, Ebbett, Klinkhammer

Rozhodčí

Luxmore, O’Halloran – Morin, Racicot

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16 592 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud