Martin Tomaides
11. února 2015 • 09:58

Góly popírající fyziku. V Bostonu kroutí hlavou, Luonga už nenachytají

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned dva ne úplně běžné góly byly k vidění v nočních zápasech NHL. Jeden z nich má na svědomí Erik Cole z Dallasu, který využil závěrečné power play Bostonu a sledoval puk, který se do brány dokutálel jako kdyby byl někým na dálku ovládaný. Ten druhý padl na Floridě a hodně překvapil domácího gólmana Roberta Luonga. Kanaďan hned po utkání nabídl řešení.



Hokejisté Dallasu vyrazili minulý týden na trip po východním pobřeží. Odstartovali ho hrozivě, prohrou 2:3 na ledě nejhoršího týmu soutěže z Buffala. Jenže následovaly dvě výhry proti top soupeřům. Nejdříve Stars vyřídíli v Madison Square Garden domácí Rangers a včera brali všechny body také na ledě Bruins.

Tam pojistil výhru 5:3 v poslední minutě gólem do prázdné brány útočník Erik Cole, i když sám asi úplně nechápal, jak se mu to podařilo. Šestatřicetiletý veterán tečoval vyhozený kotouč v obranném pásmu, ten se držel mantinelu, byl u něj ještě když překračoval modrou čáru soupeře. Ale pak se postavil na hranu a bylo vymalováno.

VIDEO: Šťastný gól Erika Colea

"Podívejte se na to, to je neuvěřitelné," nechápal komentátor utkání podivnou trajektorii. Hodně naštvaný byl také domácí bek Dougie Hamilton, který za kotoučem zrovna nespěchal, logicky totiž očekával zakázané uvolnění. Jenže kotouč měl tak trochu vlastní hlavu... Kdo se hodně usmíval byl naopak Cole, takový gól určitě ještě nikdy nedal.

Luonga překvapil odraz, pro příště má řešení

Druhý gól už nebyl tak úplně netradiční, párkrát do roka bývá takhle nepříjemný odraz k vidění. A tentokrát zaskočil muže, který už má v NHL něco za sebou. První zákrok Roberta Luonga ve druhé třetině pro něj byl zákrok číslo 23 000. Stal se tak teprve čtvrtým gólmanem historie, kterému se něco takového povedlo.

Přesto se za stavu 5:1 pro jeho Panthers nechal zaskočit nahozením ze středního pásma. Ošklivě poskakující puk z hole rváče Tima Jackmana přistihl dvojnásobného olympijského vítěze ve špatném postavení. Zrádná žabička přeskočila brankářovu lapačku a ten se musel pod maskou pěkně červenat.

VIDEO: Padáček Jackmana, který zaskočil Luonga

"Ale to se stává," nedělal z komické branky velkou vědu trenér Gerard Gallant. "Když se to přihodilo v zápase, který jsme takhle jasně vyhráli, tak je to jedno," řekl kouč Panthers pro NHL.com.

A své si k tomu samozřejmě řekl i populární vtipálek Luongo. Ten se při odchodu z šatny divil, že všichni novináři se věnují jeho spoluhráčům a nikdo nepřišel za ním. "Kluci, vy se nezeptáte na ten gól, co jsem dostal ve druhé třetině? Fakt to byla perfektní střela," žertoval pětatřicetiletý gólman.

A hned si také vystavil na svůj Twitter, jak podobné situace bude řešit příště.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud