9. března 2015 • 18:30

Hudlerovi se daří! V NHL byl zvolen první hvězdou uplynulého týdne

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Jiří Hudler z Calgary byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne v NHL. Ve čtyřech zápasech si vítěz Stanleyova poháru z roku 2008 s Detroitem připsal osm bodů za čtyři branky a stejný počet asistencí. Druhý nejlepším hráčem byl zvolen brankář Semjon Varlamov z Colorada a třetí hvězdou byl další gólman Cam Talbot z New Yorku Rangers.



Jednatřicetiletý Hudler načal povedený týden v úterý, kdy zařídil vítězství na ledě Philadelphie 3:2 v prodloužení jednou přihrávkou a vítěznou brankou. O dva dny později při výhře nad Bostonem 3:2 po samostatných nájezdech měl rovněž bilanci 1+1. V pátek se dvakrát trefil v Detroitu, kde Flames vyhráli 5:2. V neděli si připsal dvě asistence při porážce s Ottawou 4:5 po nájezdech a trefil se i v rozstřelu.

Čtyři zápasy s dvěma kanadskými body za sebou předvedl Hudler v NHL poprvé v kariéře. Celkem má na kontě v této sezoně z 63 utkání 56 bodů za 23 branek a 33 asistencí, za což mu patří 23. místo v kanadském bodování. Je druhým nejproduktivnějším českým hráčem za Jakubem Voráčkem z Philadelphie.

Hudler celkem za Detroit a Calgary odehrál 589 utkání a připsal si 351 bodů za 137 branek a 214 přihrávek. V play off zaznamenal v 66 duelech 33 bodů za 12 zásahů a 21 asistencí.

Šestadvacetiletý Varlamov v uplynulém týdnu vychytal ve třech duelech tři výhry, měl průměr 0,69 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 98,1 procenta a jednou udržel čisté konto. O rok starší Talbot si připsal ve třech utkáních dvě vítězství, měl průměr 0,99 gólu na utkání, úspěšnost 96,5 procenta a také udržel jednu nulu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud