7. března 2015 • 10:40

Hudler zažehává Plameny: Teď hrajeme každý zápas o život

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na dva góly proti Detroitu mu stačily tři střely na branku. I to ilustruje, v jakém rozpoložení v současné době Jiří Hudler v Calgary hraje. Na co sáhne, to přemění ve zlato. V posledních třech zápasech skóroval, třikrát bral ocenění pro první hvězdu utkání. Nikdo z Čechů nemá za mořem podobnou formu.



Svou zámořskou kariéru startoval Hudler v roce 2003 právě u Red Wings. Příliš sentimentu pro bývalý klub si ale do vaku před návratem na plochu Joe Louis Areny nepřibalil. Detroitu naložil dvě branky a Calgary zvítězilo 5:2. 

"Nepřišlo mi, že by to byl pro mě nějaký zvláštní zápas," rozpovídal se český útočník pro nhl.com o Detroitu, kde strávil sedm sezon, než se v roce 2002 upsal Plamenům jako volný agent. "Nemám přehnané pocity. Jistě, mám tu mnoho přátel, ale pro nás jsou důležité výsledky. Hrajeme o život, zkouším se dostat do bojů o Stanley Cup," vytyčil jasné cíle nejlepší muž zápasu. Na stejné ocenění dosáhl Hudler i v předchozích zápasech s Philadelphií a Bostonem.

VIDEO: Podívejte se na Hudlerův dvougólový večer

Díky sérii tří výher v řadě drží Calgary v Západní konferenci skvělou sedmou příčku, před devátými Los Angeles Kings mají náskok dvou bodů. Pokud se Flames po pěti sezonách, naposledy hráli o Stanley Cup v sezoně 2008/09, podívají do play off, bude to zásluhou Jiřího Hudlera.

Dvěma góly proti Detroitu se 31letý útočník zlepšil na 23 branek v sezoně. S 54 kanadskými body je nejproduktivnějším hráčem Flames.

Proti Red Wings Calgary přitom brzy prohrávalo 0:2, dvakrát skóroval Justin Abdelkader. "Byl to od nás bídný start, ale nepřipouštěli jsme si ho. Chtěli jsme dát rychlého góla a vrátit se do utkání, to se naštěstí povedlo," uzavřel Hudler, jehož tým čeká další zápas v neděli, kdy Flames zajíždí do Ottawy. A nic jiného než tři body neberou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud