25. května 2015 • 18:00

Hokejová legenda Bossy zuří! Fanoušek mu prodává vzácný puk

Autor: zuz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na populárním serveru eBay se v minulých dnech k dražbě objevil vzácný puk Mikea Bossyho. Není to ale hokejová legenda, kdo tento unikátní kousek prodává. Puk se rozhodl zpeněžit jeden z fanoušků. S tím se ale Bossy nechce smířit. „V mé mysli jsem právoplatným vlastníkem já. A nikdo nemůže prodávat, co je moje,“ prohlásila legenda NHL a ikona NY Islanders. Vyvolávací cena je 850 dolarů, což je v přepočtu 20 400 korun.



„Chci ho zpět. Ale nezaplatím ani cent,“ řekl jeden z nejlepších útočníků světa pro web tmzsports. Jedná se o puk, kterým Mike Bossy vstřelil v sezoně 1980/81 rekordních 50 gólů v úvodních padesáti utkáních. Bossy je držitelem i jiných významných rekordů. Během své kariéry zaznamenal v základní části průměrně 0,762 gólů za zápas, což je vůbec nejlepší výsledek v historii NHL. Kvůli zdravotním problémům ale musel svou hokejovou kariéru předčasně ukončit ve věku pouhých třiceti let. V roce 1991 byl uveden do Síně slávy zámořské soutěže.

Puk změnil majitele poté, co Bossyho dcera věnovala tento vzácný předmět Jaku Jacobsonovi, svému bývalému učiteli plavání a velkému fandovi NY Islanders, za plavecké lekce. A Jacobson se teď rozhodl legendární kousek vydražit. Před pár lety Bossyho kontaktoval a nabídl mu, že mu puk vrátí. Čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu mu výměnou nabídl podepsanou hokejku. To ale pro Jacobsona nebyl dobrý obchod a tak nakonec odmítl.

Dražba končí v úterý, ale do aukce se zatím nikdo nezapojil. „Nemám strach, mám několik nabídek mimo aukci. Opravdoví fanoušci Islanders ten puk chtějí. Bossy měl šanci získat jej zpět,“ vyjádřil se k dražbě Jacobson.

„Pokud se puk dostal k prodávajícímu omylem, je Mike jeho právoplatným majitelem a neměl by si jej kupovat zpět,“ takto se k dané situaci vyjádřili zástupci torontské hokejové Síně slávy, kteří mají o puk také zájem. Je jen na Bossym, jestli bude na vrácení legendárního puku trvat nebo ho přenechá jiným.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud