26. května 2015 • 09:36

Kapitán, kterého chcete na své straně. Toews v závěru srovnal dvěma góly

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | S příchodem vyřazovacích bojů je Jonathan Toews mužem, za kterého by generální manažer každého klubu klidně vyměnil třeba i svoji ledvinu. Kapitán Chicaga je rozeným lídrem a svou důležitost znovu dokázal i v pátém utkání finále Západní konference, kdy Anaheimu dokázal vstřelil gól v 59. a 60. minutě a srovnat skóre na 4:4.



Nejen tradičně neutrální až zamračený výraz je důkazem Toewsovy vážnosti. Za kanadského hokejistu mluví čísla. Ve dvaceti letech se stal v Chicagu kapitánem a do svých šestadvaceti vyhrál dvakrát Stanley Cup i olympijské hry, získal Conn Smythe Trophy i Selke Trophy a také zlato a stříbro na mistrovství světa. Drtivá většina hokejistů něco takového nedokáže za celý život, i proto pobírá Toews v hokeji tolik respektu.

Vyžívá se v klíčových momentech zápasu, v Chicagu se na něj spoléhají. Ve 180 utkáních play off posbíral už 97 bodů a jeden jediný mu chybí ke vstupu do historické stovky bodování NHL. Poslední dva co přidal v pondělí jen dokázaly jeho velikost.

VIDEO: V čase 58:10 snížil na 3:4

Nejdříve v čase 58:10 snížil tvrdou ranou na 4:3 a pak, jen o 72 vteřin později, srovnal šťastnou trefou na 4:4. To je pán! "Nebudu lhát, cítili jsme se velmi dobře, vzali jsme jim v tu chvíli vítr z plachet," řekl po utkání pro oficální televizní kanál útočník Blackhawks.

VIDEO: V čase 59:22 po zaváhání gólmana srovnal

Mezi novináři už ale zase byl panem vážným. Chicago si v nastavení věřilo, předchozí dvě prodloužené bitvy s Ducks dokázalo dotáhnout do vítězného konce, jenže než se Blackhawks stihli nadechnout, byl konec. "Špatně vystřídali a my jsme je dokázali nachytat. Velmi důležitý gól pro náš tým," hovořil o brance na 5:4 v čase 60:45 Ryan Kesler, jehož střelu dorazil do brány Matt Beleskey a rozhodl.

Blackhawks si ale sami podrazili nohy. Hráči se připravili o množství sil nevydařeným startem do zápasu, už v 15. minutě totiž prohrávali 0:3. "Poprvé v sérii jsme odstartovali špatně," kroutil hlavou trenér Joel Quenneville. Všichni v mužstvu ví, že v šestém zápase se nic podobného už stát nesmí.

"Žádné výmluvy do dalšího zápasu. Tam musíme nechat všechno," burcuje kapitán Toews. On sám tam rozhodně všechno nechá.

VIDEO: Sestřih utkání Anaheim - Chicago

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 5. • 03:15
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks
5:4
ONLINE
26. května
03:15
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
Góly

Domácí: 05:10. Fowler, 05:42. Kesler, 14:37. Vatanen, 54:45. Maroon, 60:45. Beleskey

Hosté: 21:11. Teräväinen, 39:35. Seabrook, 58:10. Toews, 59:23. Toews

Sestavy

Domácí: Andersen (Gibson) – Lindholm, Beauchemin, Fowler, Despres, Vatanen, Stoner – Maroon, Getzlaf "C", Perry – Fleischmann, Kesler, Silfverberg – Cogliano, Thompson, Palmieri – Sekáč, Rakell, Beleskey. Trenér: Bruce Boudreau.

Hosté: Crawford (Darling) – Keith, Hjalmarsson, Oduya, Cumiskey, Timonen, Seabrook – Saad, Toews "C", Hossa – Bickell, Richards, Kane – Sharp, Vermette, Teräväinen – Desjardins, Krüger, Shaw. Trenér: Joel Quennevile.

Rozhodčí

Eric Furlatt, Brad Watson – Derek Amell, Brian Murphy

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

17286 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud