13. července 2015 • 10:58

Nakládal si zkusil kemp Calgary. Rozdíl proti světu je velký, říká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce Jakub Nakládal má za sebou další krůček k naplnění svého velkého snu, jímž je NHL. Poté, co v květnu po domácím mistrovství světa podepsal dvoucestný kontrakt na jednu sezonu s Calgary, zamířil na nováčkovský kemp Flames, který klub minulý týden uspořádal.



"Je to skvělý pocit. Někdy v šesti letech, kdy jsem začal hrát hokej kvůli tomu, že ho hrál i můj brácha, tak jsme chtěli hrát NHL. Ale šlo jen o klukovský sen. Tím snem ale NHL pro mě vždy zůstala, takže jsem šťastný za to, že tu můžu být. A je to pro mě velmi dobrá zkušenost," řekl Nakládal v rozhovoru pro klubový web.

S hokejem už toho sedmadvacetiletý zadák zažil hodně. Doma hájil držitel bronzu z MS 2012 barvy Pardubic, s nimiž dobyl extraligový titul. Okusil Kontinentální ligu, kde postupně oblékal dres Ufy, Spartaku Moskva a také Lva Praha, s nímž prožil úspěšné tažení až do finále play off. A minulou sezonu strávil na severu Evropy v TPS Turku.

Přesto byla pro něho řada věcí v kempu nových. "Myslím, že to pro mě je opravdu dobrý týden, protože tady můžu vidět spoustu nového. Je to přece jen něco jiného, co tady lze spatřit, než co jsem zažil v Rusku, Finsku i doma v české extralize. Ten rozdíl je velký," porovnával.

Novou zkušeností pro něho byla už jen cesta za Atlantik, kde dosud nikdy nebyl. "Nikdy, nikdy. Je to vážně poprvé, co jsem tu," řekl bek vyhlášený tvrdou střelou, který byl v květnu s pěti nahrávkami z 10 zápasů druhým nejproduktivnějším členem defenzivy národního mužstva.

Po domácím MS v Praze a Ostravě, které skončilo pro české barvy čtvrtou příčkou, sám příliš nevěřil, že by šance na vysněnou NHL mohla přijít. "Když jsme o tom po turnaji tak mluvili, viděl jsem tu šanci jako velmi malou. Ale pak přišla nabídka, což pro mě bylo naprosto skvělé. A já se rozhodl, že to určitě chci zkusit," popsal Nakládal.

VIDEO: S angličtinou nemá Nakládal problémy

Ví, že je před ním dlouhá cesta na jeviště slavné soutěže. Je jedním z 42 účastníků kempu nadějí a nováčků. "Mluvili jsme o tom s generálním manažerem Bradem Trelivingem a také hlavním koučem Bobem Hartleyem, že by pro mě bylo lepší, kdybych během léta přijel a viděl město i to, jak to vypadá v klubu a potkal se s místními lidmi. Myslím, že to byl dobrý krok," podotkl Nakládal.

V prvním týmu Plamenů by příští ročník NHL mělo mít místo hned trio Čechů. Kromě Jiřího Hudlera a Ladislava Šmída s klubem jako volný hráč podepsal dlouholetý lukrativní kontrakt i útočník Michael Frolík. Ale na českou stopu narazil i nyní v kempu. Společně s ním si Flames pozvali i mladého forvarda Tomáše Šoustala.

"Mému spolubydlícímu je 18 a mně 27. Je to trochu bláznivé, ale v pohodě. S mojí angličtinou se ovšem cítím, jako kdyby byl můj táta, protože mluví anglicky lépe než já," hlásil s úsměvem Nakládal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud