10. září 2015 • 11:10

Královská rošáda? Plekanec a Vrbata si prohodí kluby, píší v Kanadě

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by trh s volnými agenty omotala policie žlutou páskou. Vstup zakázán, jakékoliv pohyby budou potrestány. Podivný klid v přestupových vodách NHL vede zámořské hokejové servery ke spekulacím, jedna z nich se týká i českých elitních útočníků Tomáše Plekance a Radima Vrbaty.



Jedenáct let už obléká Tomáš Plekanec dres Montrealu Canadiens, ve 32 letech by se měl v letošní sezoně stát nejstarším hráčem týmu. I když kdo ví, jak vše dopadne. Kanadský internetový server thehockeypress.ca přinesl spekulaci, že by se měl kladenský odchovanec v rámci Kanady přesunout do 3680 kilometrů vzdáleného Vancouveru. Opačným směrem by putoval "adoptovaný" bratr dvojčat Sedinových, Radim Vrbata.

Autor textu píše, že informaci dostal mailem od svého zdroje blízkého Montrealu.

Nemyslitelné, říkáte si? Plekancovi, který plní u Canadiens roli asistenta kapitána, po sezoně končí smlouva a nový impuls by možná přivítal. Třeba i proto, že je veřejným tajemstvím, že se zrovna nemusí s elitním obráncem týmu P.K. Subbanem.

„Vím, v jaké jsem situaci, ale moc to neřeším. Případný trejd ovlivním jedině výkony na ledě. Ale jinak v klubu po těch letech všichni vědí, jaký jsem hráč, čím jsem přínosný, čím ne," popisoval Plekanec koncem srpna v rozhovoru pro Sport. "Ale momentálně se tím nějak nezabývám, soustředím se hlavně na to, abych se nachystal co nejlíp na další sezonu,“ dodal reprezentační útočník.

A Vrbata? U Canucks posbíral ve své první sezoně v 79 zápasech 63 bodů (31 gólů a 32 asistencí) a hodně času strávil po boku Henrika a Daniela Sedinových v elitní formaci. Hrál i přesilovky, s týmem se probil do play off, kde ale Vancouver překvapivě padl už v prvním kole s Calgary. 34letý útočník v šesti zápasech série nasbíral čtyři body, vedení týmu bylo s jeho službami maximálně spokojeno.

V NHL ale není nic jisté, takže se nechme překvapit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud