Tomáš Vrábel
12. října 2015 • 11:56

Jágrovi tleskal i fanoušek z Košic. Ale ve fanshopu ho nevedou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FLORIDY | Vyprodané BB&T Center ovládla euforie, když Panthers přejeli Philadelphii 7:1. Na tribunách se třepetala i česká vlajka. Skupina Čechů a Slováků, kteří žijí několik hodin jízdy od arény, přijela podpořit Jaromíra Jágra, který se jim odvěčil dvěma góly. „Jsem jeho největším fanouškem z Košic,“ smál se jeden z nich.



Jakým je Jágr oblíbencem Čechů, už dokázalo domácí mistrovství světa, když při každém utkání dokázal pobláznit O2 arenu, na Floridě kolem jeho jména takové šílenství nepanuje.

Jistě, sklidil největší aplaus při představení sestavy a na tribunách bylo k vidění několik jeho dresů či triček s číslovkou 68, dokonce ho oblékají zástupci všech generací od dětí až po lidi v důchodovém věku, ale jejich počet se nijak výrazně nevymyká. Podobnými oblíbenci je řada dalších.

Dokonce při prvním duelu sezony se v prodejnách s klubovými suvenýry přímo v aréně neprodávalo nic s jeho jmenovkou… „Dnes nejsou k dispozici,“ přiznala bez vysvětlení prodavačka největšího místního fanshopu.

Desítky triček naopak klub nabízel se jmény vycházejících hvězd, které ulovil na draftech – Huberdeaua, Barkova, Kulikova, Ekblaba. Právě oni jsou budoucností Panthers.

Jaromír Jágr ukázal novinářům paruku, která zdobí jeho kóji v šatně Jaromír Jágr ukázal novinářům paruku, která zdobí jeho kóji v šatněFoto iSport.cz

Jágr se těší velké oblibě. „Je úžasné hrát s takovou legendou,“ pochvaluje si útočník Barkov. „Je to dobrý chlap, lídr pro mladé,“ říká zase zaměstnanec arény John, který pracuje při domácích zápasech Panthers řadu let.

A přesně takovou má Jágr pozici. Leadership – tak ho klub představil na kostce nad ledem před začátkem zápasu.

Jágr je na Floridě oblíbencem fanoušků. Ti jsou pyšní, že mohou sledovat budoucího člena Síně slávy NHL, na druhou stranu vědí, že jim úspěch v podobě postupu do play off nevystřílí pouze on. Má být však posledním dílkem do mozaiky. To ukázal už proti Flyers, kdy dvěma trefami zcela zastínil Jakuba Voráčka .

VIDEO: Podívejte se na dva góly Jaromíra Jágra proti Flyers

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud