25. října 2015 • 09:10

Nezpomaluje, je fenomenální. Jágr dostal parťáka i kouče soupeře

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během sezony 2012/13 odehrál Jaromír Jágr za Dallas 34 zápasů, v nočním utkání NHL zavítal do American Airlines Center jako host. Nostalgie z návratu? Kdepak, Jágr zničil domácí gólem a přihrávkou a při výhře Floridy byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.



Pořekadlo "Můj dům, můj hrad" ve střetnutích Pathers s Dallasem letos neplatí. 17. října si hokejisté Stars odvezli ze Sunrise pohodovou výhru 4:2, aby o osm dní později schytali na domácím ledu nálož 2:6. Porážka bolela o to více, že přišla po pěti vítězstvích v řadě.

Jágr v prvním duelu s Dallasem jednou přihrával, v nočním zápase se ještě o branku polepšil a za osm utkání nového ročníku nasbíral už deset bodů. V tabulce produktivity mu patří desáté místo, mezi střelci je se šesti góly dokonce třetí. "Může hrát ještě pět nebo šest let, jsem o tom skálopevně přesvědčen," smál se po zápase v rozhovoru pro The Dallas Morning News trenér poražených Lindy Ruff.

Ale hned zvážněl. "Nyní seriózně, je v obdivuhodné kondici. Miluje hru a jednoduše nezpomaluje, nechápu to," chválil um 43letého veterána kouč Dallasu.

Náhradník zazářil a smekl před Jágrem

V brance Panthers se podruhé v sezoně představil Al Montoya a předvedl 33 úspěšných zákroků. Muže zápasu nerozhodil ani brzký gól, kdy ho už ve 2. minutě propálil vedoucí muž kanadského bodování Jamie Benn.

Al Montoya podpořil výhru Floridy 33 zákroky
Al Montoya podpořil výhru Floridy 33 zákroky

"Měl jsem mizerný začátek. Ale bylo opravdu povzbuzující vidět, že to kluci ani po první brance nezabalili a bojovali dál. Všechno začalo u Jágra, který byl na začátku fenomenální," velebil Jágrův přínos Montoya.

Jágr totiž už v 11. minutě zařídil vyrovnání. Prosmýkl se mezi obránci, potáhl kotouč a přesnou ranou nad rameno otevřel gólmana Kariho Lehtonena. Finský brankář se konce zápasu nedožil, po třech gólech z jedenácti střel ho ve 22. minutě nahradil krajan Antti Niemi.

A Jágr? Po zápase chválil komplice z lajny Jonathana Huberdeaua. "Hrál výborně, o tom není pochyb. Tvrdě pracoval a byl velmi dobrý," vysekla poklonu autoru dvou asistencí slavná 68.

VIDEO: Podívejte se na krásný gól Jaromíra Jágra

Při absenci zraněného Aleksandera Barkova plnil roli centra v Jágrově formaci Nick Bjugstad.

"Každý ví, že mě moc baví hrát s Barkovem. Ale bohužel, zranění k hokeji patří. Je strašně dobré vědět, že můžeme hrát i s Bjugstadem. Hrát se mnou totiž není jednoduché, věřte mi. Ale on umí dobře bruslit a dnes měl řadu výborných momentů," pochválil nového centra Jágr, jehož tým ukončil šňůru tří porážek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud