Martin Tomaides
11. ledna 2016 • 13:00

Rodičovské slzy dojetí a nekončící aplaus. To je 500 gólů pro Ovečkina

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vadí vám, že jste nestihli na vlastní oči sledovat na ledě Wayna Gretzkyho, Maria Lemieuxe či Bobbyho Orra? Nelitujte a raději se pořádně dívejte. Žijete totiž v době Alexandra Ovečkina, velkolepého střelce, který v neděli jako pátý nejrychelší střelec historie dosáhl na hranici 500 branek. Ve třiceti letech. Rekordních 894 zásahů samotného Wayne Gretzkyho by klidně mohlo být v ohrožení.



Je prostě jedinečný. Jak střílí, jak bruslí, jak se raduje. Nemůžete žít ve Washingtonu a tomuhle borci nefandit. Je tak moc dobrý, že to zkrátka nejde. Když vstřelil Ottawě svůj pětistý gól v NHL, naskákala na led celá střídačka, i když do konce druhé třetiny zbývaly ještě téměř čtyři minuty. Každý si chtěl ten výjimečný okamžik užít.

VIDEO: Takhle vypadal gól číslo 500

"Byl to speciální moment. Je skvělé být ve společnosti tak velkých hráčů, navíc v současné době, kdy vás systém dost svazuje," řekl Ovečkin, který poděkoval především spoluhráčům a chválil si i způsob hry, kterým jeho Capitals hrají.

A jaký to je systém? V tuto chvíli celkem jednoduchý, zkosit každého a dostat co nejméně branek. Washington vede NHL s 67 body a v tuto chvíli vstřelil 139 gólů. O celých 49 více, než sám inkasoval. V čele gólové tabulky je samozřejmě s 26 zásahy ruský pistolník.

"To, co dokázal v tuto dobu, v tomto věku a s tou konkurencí jaká je, je neskutečné," řekl útočník Justin Williams, který proti Senators otevřel skóre. "Jsem rád, že jsem toho mohl být součástí," řekl pro NHL.com.

Rychleji než Ovečkin překročili hranici pětiset gólů pouze Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Mike Bossy a Brett Hull. Miláček washingtonského publika je navíc první Rusem, který na 500 gólů v NHL dosáhl. I proto šlo o tak velkou událost, z hlediště ji dokonce sledoval pyšný hráčův otec Michail a maminka Taťána, která se neubránila slzám šťěstí. Fanoušci hokejistovi hned po gólu navíc připravili tříminutový potlesk vestoje.

VIDEO: Ovečkin se radoval s rodiči na kostce

"Je báječné, že se mi podařilo uspět před domácím publikem a před zraky rodiny," řekl Ovečkin. Rychlé gratulace přicházely i ze sociálních sítí. "Skvělá práce kamaráde," napsal si například na Twitter finský střelec Teemu Selänne, který před Rusem stále drží náskok 183 gólů.

Historická tabulka střelců NHL:
1. Wayne Gretzky - 894
2. Gordie Howe - 801
3. Brett Hull - 741
4. Jaromír Jágr - 737
...
11. Teemu Selänne - 684
...
19. Jarome Iginla - 601
...
41. Joe Mullen - 502
42. Alexandr Ovečkin - 501
43. Lanny MacDonald - 500

MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 1. • 01:00
Washington Capitals
Washington Capitals
7:1
ONLINE
11. ledna
01:00
Ottawa Senators
Ottawa Senators
Góly

Domácí: 08:07. Williams, 10:58. Oshie, 26:01. Sill, 27:55. Orlov, 36:19. Ovečkin, 48:28. Wilson, 49:46. Ovečkin

Hosté: 23:32. Hoffman

Sestavy

Domácí: Grubauer (Holtby) – Alzner, Niskanen, Orlov, Schmidt, Ness, Chorney – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie (A) – Burakovsky, Kuzněcov, Williams – Chimera, Sill, Wilson – Laich, Galijev, Carey. Hlavní trenér: Barry Trotz.

Hosté: Hammond (Anderson) – Claesson, Karlsson (C), Methot, Ceci, Wercioch, Borowiecki – Ryan, Turris (A), Stone – Hoffman, Zibanejad, Michálek – McCormick, Pageau, Lazar – Prince, Smith, Neil (A). Hlavní trenér: Dave Cameron.

Rozhodčí

Eric Furlatt, Trevor Hanson – Shandor Alphonso, Don Henderson

Stadion

Verizon Center, Washington

VIDEO: Sestřih utkání Washington - Ottawa

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud