11. března 2016 • 11:56

Strach o hvězdného obránce NHL. Už hýbe nohama, oddechl si trenér

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z nočního vítězství nad Buffalem hokejisté Montrealu asi příliš radost nemají. V závěru utkání totiž přišli o svého klíčového hráče P. K. Subbana. Jeden z nejlépe placených hráčů NHL byl po srážce se spoluhráčem Alexejem Jemelinem odnesen z ledové plochy na nosítkách.



Jak se nešťastná situace odehrála? Subban za vlastní brankou se dostal do souboje s útočníkem Sabres Marcusem Folignem. Ztratil rovnováhu a upadl na kolena. V ten moment přijel k mantinelu ruský tank Alexej Jemelin a nešťastně zasáhl svého spoluhráče do hlavy.

VIDEO: Podívejte se na vážné zranění hvězdy ligy


Miláček fanoušků Canadiens se ihned začal svíjet v bolestech a zůstal několik minut na ledové ploše, než ho lékařský personál na nosítkách odnesl z ledu. Trenér Montrealu Michel Therrien po utkání následně informoval, že Subban mohl hýbat všemi končetinami. „Snad přijdou další dobré zprávy z nemocnice a bude v pořádku,“ přál si kouč vítězů.

Návrat do minulosti

Podobně strašný pohled už fanoušci v montrealském Bell Center jednou zažili. V sezoně 2010/2011 v utkání mezi Montrealem a Bostonem. Tedy dvou tradičních týmů zámořské NHL, mezi kterými panuje obrovská rivalita. Inkriminovaný incident tehdy však vypadal ještě hrozivěji než ten Subbanův.

Hosté v utkání prohrávali už vysoko 0:4, když se do brejku hnal domácí útočník Max Pacioretty. Bostonský kapitán Chára byl o krok pozadu, a tak se montrealského střelce u střídaček tvrdě, až nesmyslně dohrál. Mladý Pacioretty hlavou nešťastně narazil do kraje plexiskla a zůstal několik minut nehybně ležet na ledové ploše, kterou nakonec opustil jen za pomoci nosítek.

VIDEO: Podívejte se na hrubý zákrok Cháry na Paciorettyho


Tehdejší diagnóza: zlomený obratel a těžký otřes mozku. Slovenský obr od toho momentu se stal v kanadském Montrealu nepřítelem číslo jedna.

Téměř na den o pět let později se situace opakuje. Tentokrát byl však Pacioretty v jiné roli. Sledoval, jak kamarád se svíjí v bolestech. „Teď vím, jak se spoluhráči cítili, když koukali tenkrát na mě,“ soukal ze sebe po utkání zdrcený kapitán Canadiens.

„Hned se mi vrátily ty strašné vzpomínky na můj incident. Je opravdu těžké se pak soustředit na zbytek utkání. Nemohl jsem téměř hrát,“ dodal americký reprezentant.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud