18. dubna 2016 • 12:36

Mrázek jako zachránce. Tak se pozná dobrý gólman, zní z šatny

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebyl to zrovna ten nejtěžší zápas v jeho kariéře, byl ale hodně důležitý. A psychicky náročný. Petr Mrázek se poprvé objevil v sérii s Tampou v akci a po dvou porážkách na kluzišti soupeře měl na tým zafungovat jako mesiáš. Náročnou roli zvládl, pochytal šestnáct střel Lightning a připsal si třetí čisté konto v kariéře v play off (2:0). A to ve svém osmém utkání!



Jimmy Howard byl tím mužem, jenž v závěru základní části podržel Red Wings a týmu pomohl do play off. Jenže v prvních dvou utkáních v bojích o Stanley Cup inkasoval sedm branek z 64 střel soupeře a kouč Jeff Blashill se tak rozhodl, že pro další bitvu nachystá změnu mezi tyčemi.

Do akce šel tedy Petr Mrázek a hned si vybojoval startovací pozici i pro následující bitvu. "Snažil jsem se zůstat soustředěný, kluci přede mnou odvedli skvělou práci, hodně blokovali střely a nepouštěli soupeře do šancí," řekl český gólman, který nulu vychytal poprvé od začátku února.

Jeho výkon si chválili i spoluhráči, i když to byli oni, kdo před mladým brankářem odvedli hodně poctivou defenzivní práci. Kolektivní výkon přinesl výhru, která Red Wings oddálila od propasti.

VIDEO: Sestřih utkání Detroit - Tampa Bay

"Víte, pro brankáře jsou tohle dost těžké zápasy. Moc střel na ně nejde a pak musí předévst těžký zákrok. Ale takhle se pozná dobrý brankář," chválil parťák Brendan Smith, který se v sérii objevil poprvé a byl na ledě u jedné vstřelené branky.

Domácí tentokrát byli těmi aktivnějšími a eliminovali především útok Tylera Johnsona. Ten si se svými křídly Alexem Killornem a Nikitou Kučerovem v prvních dvou bitvách připsal hned patnáct bodů. Jenže v neděli tohle produktivní trio ani jednou nevystřelilo na bránu.

"Mám pocit, že dneska vůbec brankáře nepotřebovali," kroutil hlavou na pozápasové tiskové konference kouč Tampy Jon Cooper.

Ten musí hlavně vyřešit produktivitu ostatních formací, než je ta první. Kromě výše zmíněného tria se totiž v sérii trefil zatím pouze útočník Brian Boyle, a to by mohl být pro Lightning velký problém.

Blogy Petra Mrázka pro iSport.cz čtěte ZDE>>>

Petr Mrázek se vrátil do branky Detroitu vítězně
Petr Mrázek se vrátil do branky Detroitu vítězně

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 4. • 01:00
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
2:0
ONLINE
18. dubna
01:00
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
Góly

Domácí: 32:42. Athanasiou, 37:22. Zetterberg

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mrázek (Howard) – Kronwall, Ericsson, Marčenko, DeKeyser, Smith, Green – Helm, Dacjuk, Richards – Nyquist, Zetterberg (C), Larkin – Abdelkader, Sheahan, Glendening – Andersson, Athanasiou, Tatar. Trenér: Jeff Blashill.

Hosté: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Carle, Garrison, Šustr, Coburn, Nestěrov – Killorn, Johnson, Kučerov – Palát, Filppula, Drouin – Namestnikov, Paquette, Callahan – Blunden, Boyle, Condra. Trenér: Jon Cooper.

Rozhodčí

Dwyer, Furlatt – Amell, Nowak

Stadion

Joe Louis Arena, Detroit (kapacita 20027 míst)

Návštěva

20027 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud