Matěj Hejda
25. dubna 2016 • 05:30

Jágr KONČÍ! Florida znovu prohrála v prodloužení a z play off vypadla

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona pro mladý tým Floridy nakonec končí v prvním kole play off. Mírný favorit série v šestém utkání dlouho sahal po vítězství. 54 vteřin před koncem třetího dějství ale kapitán Islanders John Tavares poslal utkání do prodloužení. O postupu celku z New Yorku nakonec v 91. minutě rozhodl opět nejlepší hráč série. Český útočník Jaromír Jágr odehrál své 208 utkání v play off NHL v kariéře a vyrovnal se tak v historických tabulkách Wayne Gretzkymu.



 

Defenzivní bitva z posledního utkání série pokračovala i v tom šestém. Domácí se osmělili poprvé, ale Kyle Okposo v dobré pozici minul. Další šance pro Islanders přišla ve 14. minutě. Tavares ujížděl hostující obraně, ale v poslední chvíli byl zahákován Jágrem . Z nabídnuté přesilovky mohl otevřít skóre Cizikas, ale přestřelil.

Těsně před přestávkou se stav měnil poprvé. Huberdeau se šikovně zbavil obránce, vypálil a jehu střelu nešťastně tečoval za svého brankáře Thomase Greisse obránce Nick Leddy. „Zbytečná chyba v rozehrávce. S tou tečí brankář nemohl nic dělat,“ bránil kolegu Greisse gólman New Jersey Cory Schneider, jenž ve studiu o přestávce analyzoval klíčové akce první třetiny.

VIDEO: Podívejte se na branku Jonathana Huberdeaua 

Další z mnoha soubojů v sérii mezi Okposem a Luongem se odehrál na začátku druhého dějství. Americký útočník se proháčkoval před branku, ale nedokázal najít skulinu mezi betony brankáře Floridy. Těsně po polovině utkání mohl navýšit vedení Panthers Jaromír Jágr. Český útočník se dostal k dorážce před odkrytou bránou, ale gólman Thomas Greiss ve spolupráci s Johnnym Boychukem obětavě zabránili gólu a zároveň tak prodloužili Jágrovo čekání na branku v play off.

V 38. minutě se v podobné pozici ocitl Frans Nielsen. Dánský útočník však v bezprostřední blízkosti trefil pouze připraveného Luonga.

Začátek třetího dějství byl ve znamení velké tlaku domácího týmu. Bijec Clutterbuck měl dokonce dvakrát na holi vyrovnání, ale ani v jednom případě nedokázal dopravit puk za záda brankáře Panthers. „Luongo teď ukazuje svoji výjimečnost,“ chválil veterána v brance Floridy komentátor a bývalý skvělý útočník Islanders Ray Ferraro.

Pět minut před koncem brankář s italskými kořeny opět ukázal svoji výjimečnost. V přesilovce český bek Marek Židlický pohotově našel Nikolaje Kuljomina, který si vylámal zuby na Luongovi. 54 vteřin před koncem se ale domácí fanoušci dočkali. Luongo nejprve vychytal Kuljomina s Martinem, na snadnou dorážku Tavarese už byl však krátký.

VIDEO: Podívejte se na vyrovnávací branku kapitána Islanders

V prodloužení byli o podstatně aktivnější domácí. Okposo měl dvě výborné šance. Luongo byl k nepřekonání. O postupu Islanders nakonec rozhodl v druhém prodloužení domácí kapitán John Tavares, který si dojel pro vyražený puk a po objetí branky překonal Luonga.

VIDEO: Podívejte se na postupový gól Johna Tavarese

Pro Islanders tak skončilo 23 let dlouhé čekání na vítěznou sérii play off. Naposledy se jim to podařilo v roce 1993 proti Pittsburghu Penguins tehdy ještě s mladým Jágrem v sestavě.

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 4. • 01:10
New York Islanders
New York Islanders
2:1
ONLINE
25. dubna
01:10
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 59:07. Tavares, 90:41. Tavares

Hosté: 18:58. Huberdeau

Sestavy

Domácí: Greiss (Berube) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuk, Hickey, Židlický – Quine, Tavares "C", Okposo "A" – Kuljomin, Nielsen "A", Bailey – Prince, Nelson, Bernier – Martin, Cizikas, Clutterbuck. Trenér: Jack Capuano.

Hosté: Luongo (Montoya) – Matheson, Ekblad, Kulikov, Gudbranson, Campbell "A", Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen "A", Trocheck, Smith – Hudler, MacKenzie "A", Purcell – Wilson, Shaw, Thornton. Trenér: Gerard Gallant.

Rozhodčí

O'Rourke, Lee – Shewchyk, Heyer

Stadion

Barclays Center, New York

Návštěva

15 795 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud