25. dubna 2016 • 14:06

Florida s Jágrem mohla žít, ale sudí nepískli. Nejhorší výkon, píší v zámoří

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hořký konec má sezona Floridy. V šestém utkání do ni lehce promluvili také sudí a ačkoliv v kabině Panthers si nikdo nestěžoval, média situaci slušně probírají. Těsně před vyrovnávacím gólem Johna Tavarese v 60. minutě totiž jeho parťák Matt Martin evidentně podrazil Vincenta Trochecka. Ten za stavu 1:0 pro hosty mířil k prázdné bráně Islanders...



"Tohle byla sudími nejhůře posouzená situace letošního play off," stojí na stránkách sportingnews.com. "Já být trenérem Floridy tak už házím lavici ze střídačky na led," napsal si zase během inkriminovaného momentu na Twitter žurnalista Adam Gretz z CBS Sports.

Co se stalo? Florida v posledních vteřinách zápasu bránila své jednogólové vedení a chystala se ho při závěrečné power play pojistit zásahem do prázdné brány. Velmi blízko k němu měl Vincent Trocheck, který si najížděl mezi kruhy a tam ho viditelně podrazil Matt Martin. Rozhodčí mlčí.

VIDEO: Co říkáte na zákrok Martina?

Kontroverzně padá na led v brankovišti i s pukem poblíž jen o dvě vteřiny později také Reilly Smith, ale nedá se čekat, že takový zákrok v takové situaci by sudí mohli posoudit jako faul. Nicméně Trocheck se zlobit mohl a určitě by dokonce zuřil, kdyby věděl, co se stane. K puku se totiž obratem dostali domácí a během chvíle vyrovnali.

"Ano, bylo to podražení a mělo se pískat, ale co s tím teď máme dělat?" ptal se po utkání kouč Gerard Gallant. "Kdyby si sudí mysleli, že je situace tak jasná, mohli klidně ohlásit branku. Chápu, že je to pro ně složité, ale mohli jsme zápas ukončit a teď je těžké to skousnout," řekl trenér Panthers pro Miami Herald.

Předat osud utkání do rukou rozhodčích nikdy žádného hráče ani fanouška netěší. Každý je rád, když se rozhoduje na ledě. Ale když je zákrok evidentní, na časomíru by se asi hledět nemělo. "Myslím, že jsem nikdy neviděl horší výkony sudích, než byly ty v této sérii," napsal Roy Bellamy z ESPN.

Nicméně zápas byl dlouhý, Panthers měli plno prostoru rozhodnout, takže nezbývá než dodat: Sláva vítězům, čest poraženým.

VIDEO: Sestřih utkání NY Islanders - Florida

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 4. • 01:10
New York Islanders
New York Islanders
2:1
ONLINE
25. dubna
01:10
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 59:07. Tavares, 90:41. Tavares

Hosté: 18:58. Huberdeau

Sestavy

Domácí: Greiss (Berube) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuk, Hickey, Židlický – Quine, Tavares "C", Okposo "A" – Kuljomin, Nielsen "A", Bailey – Prince, Nelson, Bernier – Martin, Cizikas, Clutterbuck. Trenér: Jack Capuano.

Hosté: Luongo (Montoya) – Matheson, Ekblad, Kulikov, Gudbranson, Campbell "A", Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen "A", Trocheck, Smith – Hudler, MacKenzie "A", Purcell – Wilson, Shaw, Thornton. Trenér: Gerard Gallant.

Rozhodčí

O'Rourke, Lee – Shewchyk, Heyer

Stadion

Barclays Center, New York

Návštěva

15 795 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud