15. srpna 2016 • 13:25

Montreal se těší na Radulova. Mám z něj husí kůži, říká kapitán

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na papíře nejde o přestup léta, hned první dny a týdny nového ročníku ale mohou ukázat, že může jít o terno. Anebo o velký problém. Podpis Alexandra Radulova ale kapitán Montrealu Max Pacioretty řadí do té první kolonky a už se těší na spolupráci s ruským raubířem. "Klidně bych ho v součanosti zařadil mezi 5 nejšikovnějších hráčů na světě," řekl lídr tradičního klubu.



Pozor na nás! Takovou zprávu vysílá opatrně do světa americký hokejista, který věří, že Canadiens by mohli využít podcenění ze strany soupeřů. Jeho tým skvěle rozjel uplynulý ročník, ale nedokázal se poprat se zraněním klíčového muže Careyho Price a ročník zakončil potupně až na třináctém místě Východní konference.

Jenže pro další sezonu jsou plány jiné. Price bude zdravý, vůdcovcské schopnosti bude rozdávat nově získaný Shea Weber a když se podpis Radulova ukáže jako dobrý krok, budou Canadiens hodně nebezpeční.

"Krátce poté, co jsme ho podepsali, jsem si na YouTube pustil několik jeho klipů a měl jsem z toho husí kůži. Je to jeden z nejšikovnějších hokejistů na světě, těším se, až si s ním zahraju," řekl Pacioretty pro SportsNet.

Pacioretty poslední tři sezony vždy dosáhl minimálně na třicet branek, Montreal přesto na výraznější úspěch čeká. Pokud bude sedmadvacetiletý hokejista dál úspěšně navyšovat své střelecké konto a přidají se k němu také ostatní, Canadiens by mohli před sebou mít plodné roky.

"Poslední ročník se nám tolik nepovedl, takže si myslím, že bychom mohli ostatní trochu překvapit a být nenápadní," vykládal novinářům během golfového turnaje, který pořádal trenér Michel Therrien. "Posílili jsme na místech, na kterých to bylo třeba, náš tým se mi teď hodně líbil," svěřil se Pacioretty.

Příspěvek Radulova tedy může být jedním z klíčových faktorů, který ukáže, jestli byla sezona vydařená, nebo ne. S platem 5,75 milionu dolarů se zařadil hned za Tomáše Plekance a stal se druhým nejlépe placeným forvardem mužstva.

Do zámoří se vydává vyhlášený rebel potřetí. A bude to jeho poslední šance se prosadit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud