13. listopadu 2016 • 10:32

Bickell má roztroušenou sklerózu, podpora mu dorazila i ze Znojma

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru Bryan Bickell onemocněl roztroušenou sklerózou. Třicetiletý kanadský útočník proto vypadl z kádru Caroliny, ale doufá, že se bude moci k hokeji ještě vrátit. Informace o nepříjemné nemoci zaskočila hokejovou komunitu. "Je to šokující zpráva, všechny nás to zaskočilo a myslíme na něj," vzkázal například bývalý spoluhráč Jonathan Toews z Chicaga.



"Od loňského play off jsem nevěděl, co se s mým tělem děje. V posledních týdnech jsem znovu cítil, že něco není v pořádku. Samozřejmě je to šok pro mě i mou rodinu, ale doufám, že budu schopen se vrátit na led a hrát hru, kterou mám tak rád," uvedl v prohlášení Bickell, který při výluce NHL v sezoně 2012/13 oblékal dres Znojma v EBEL.

Do Caroliny přišel letos v červnu z Chicaga, s kterým získal prsten za triumf ve Stanley Cupu v letech 2010, 2013 a 2015. Větší část minulé sezony strávil na farmě, i když bral čtyři miliony dolarů. V tomto ročníku odehrál za Hurricanes sedm zápasů, v nichž dal jeden gól.

VIDEO: Bickellův jediný gól sezony

"Pro Bryana je v první řadě hlavní, aby se o sebe postaral. Myslíme na něj i jeho rodinu," uvedl generální manažer Caroliny Ron Francis. "V nejbližší době potřebuje odpočinek. Budeme ho podporovat v krocích potřebných k jeho zdraví," dodal na adresu hráče, jenž má na kontě 391 zápasů v základní části NHL, v nichž zaznamenal 66 gólů a 70 asistencí.

Podporu hokejistovi vyjádřili především v Chicagu, kde strávil vyjma tohoto ročníku celou zámořskou kariéru. Například bývalý spoluhráč Andrew Shaw, který od července patří Montrealu, mu věnoval nedělní gól, který vstřelil do sítě Detroitu. Vzpomněl si také Marián Hossa.

"Bryan byl vždycky skvělý spoluhráč a hokejista, je nepříjemné něco takového slyšet. Přejeme mu všichni jen to nejlepší a pokusíme se mu pomoci jak to jen půjde," řekl slovenský hokejista pro The Athletic.

Bickell za sebou má také jedno evropské angažmá, během výluky v NHL hájil v ročníku 2012/13 barvy Znojma v EBEL lize a ve 28 zápasech zaznamenal 27 bodů. I odtamtud dorazila podpora. "Velice nás tato zpráva zasáhla. Bryan Bickell byl jedním z největších profíků, kteří ve Znojmě působili. Přejeme mu hodně síly," vzkázal prostřednictvím klubového Twitteru manažer mužstva Petr Veselý.

Roztroušená skleróza je onemocnění centrálního nervového systému, které nelze vyléčit. Průběh choroby lze pouze zmírnit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud