Jan Barák
12. prosince 2016 • 14:47

Hudler je zpět, překonal tajemnou nemoc. Zase mám sílu, vyprávěl

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dost bylo soužení s tajemnou virózou, dost bylo nejistoty. Tedy snad. Jiří Hudler se minulý týden konečně připojil k prvnímu týmu Dallasu a začal s tréninkem na ledě, v sobotu byl proti Philadelphii (2:4) připravený na střídačce, do utkání ale ještě na přání trenéra Lindy Ruffa nezasáhl. Dočkal se až při nočním zápase s Chicagem (1:3).



Hudler chyběl v zápisech o utkání od 1. listopadu, kdy Stars prohráli s Columbusem v prodloužení. 32letý český útočník odehrál v první sezoně za Stars do té doby čtyři duely bez bodového příspěvku, pátý start přidal proti Blackhawks.

"Přišel čas hnout se z místa," řekl Hudler v sobotu v předzápasovém rozhovoru pro Dallas Morning News. "Je to sice klišé, ale nejlepší a jediný způsob, jak získat herní praxi, je hrát zápasy. Myslím, že jsem ve slušné kondici, kardio a fyzické testy dopadly dobře, přijdu si zase silný. Teď musím zjistit, jak se budu cítit při zápase," hlásil Hudler, který vynechal 25 utkání.

Proč? Hudler se cítil vyšťavený, bez energie a jiskry. Fyzicky byl blízko dna. V duelech na konci října nebodoval, dokonce ani nevystřelil na branku. „Během těch dvou zápasů to nebyl on. Bolela ho hlava, nebylo mu dobře. K bolestem hlavy se pak připojily problémy s klouby, brnění v konečcích prstů,“ přiblížil 9. listopadu v rozhovoru pro Sport Pavel Maršoun, pobočník agenta Petra Svobody, který letní posilu Dallasu zastupuje.

Všechny testy, které Hudler následně podstoupil, vyšly negativní. "Je to záhada," nechápal tehdy kouč Dallasu Lindy Ruff. Teď je snad vše zlé zažehnáno.

Nepomohl Hudler ani Oduya

V zápase nakonec odehrál vítěz Stanley Cupu z roku 2008 ve třetím útoku s Devonem Shorem a Patrickem Eavesem čtrnáct minut, jednou hitoval a dvakrát vystřelil na branku. Připsal si i jeden dvouminutový trest za hraní vysokou hokejkou v souboji s Artěmi Panarinem.

"Věříme, že vnese do naší hry kreativitu. Dnes měl šanci při přesilové hře a nedal," suše komentoval návrat 32letého útočníka kouč Ruff pro klubovou TV.

Jiří Hudler stihl za Dallas zatím pět zápasů
Jiří Hudler stihl za Dallas zatím pět zápasů

Dallas je pro Hudlera čtvrtou adresou v NHL, v průběhu letních prázdnin s Texasany uzavřel jednoletý kontrakt na 2 miliony dolarů. Před osmi roky se v barvách Detroitu dočkal triumfu ve Stanley Cupu, výbornou čtyřletku absolvoval v týmu Calgary, a korunoval ji loňským ziskem Lady Byng Trophy. Z Alberty pak na jaře přestoupil na Floridu. V NHL dosud zvládl porci 681 zápasů s bilancí 161 gólů a 417 bodů.

Spolu s olomouckým rodákem se do sestavy těžce zkoušeného Dallasu vrátil proti Chicagu i švédský obránce Johny Oduya, který od 19. října laboroval se zraněním v dolní části těla. Na body ale ani dvojí impuls nestačil, Dallas prohrál v United Center 1:3, přestože v utkání vedl, a v Západní konferenci mu patří 11. místo s dvoubodovou ztrátou na osmé Los Angeles.

Stars ale mají odehráno o tři utkání více než Kings. "Věřím, že tuhle sezonu zachráníme, že bude pro nás velká. Teď jsme hráli dva zápasy na soupeřových hřištích, kde se nám moc nedaří. Musíme vyhrávat teď v domácí areně, budeme na to mít pět pokusů v řadě, je to pro nás klíčová série utkání," řekl novinářům trenér Lindy Ruff.

První možnost uzmout dva body budou mít Stars už v noci z úterý na středu v Anaheimu.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Dallasu s Chicagem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud