25. února 2017 • 10:37

Klatba pominula, Hudler je po vlastňáku zpět. Chválil ho i trenér

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na šanci napravit kuriózní vlastenec, který si vstřelil 9. února proti Ottawě, si Jiří Hudler musel počkat dlouhých pět zápasů. V nočním duelu NHL se český forvard vrátil do sestavy a trenérem Lindy Ruffem hozenou pomyslnou rukavici dokázal z ledové plochy American Airlines Center zvednout. Dallas vyhrál 5:2 a Hudler si připsal bod za asistenci.



Den po dva týdny starém utkání Dallasu v Ottawě zámořská hokejová média neinformovala o ničem jiném. Smolař, naivka, Hudler si po utkání vyslechl své. Byl totiž aktérem bizarní situace, kdy si v 18. minutě při signalizovaném vyloučení a hře v šesti bruslařích poslal puk do vlastní klece.

"Měli jsme na ledě o jednoho muže více, věřil jsem si na rozehrávku, pak jsem puk hodil na beky, Pak jsem se otočil a bylo jasno - průšvih," glosovala pro NHL.com po duelu předsezonní posila Stars, která kvůli záhadné viróze v sezoně odehrála do té doby jen 24 zápasů a vstřelila dva góly.

VIDEO: Připomeňte si kuriózní vlastní gól Jiřího Hudlera

Přemýšlet o své minele mohl Hudler od té doby jen na tribuně, od utkání se Senators, které jeho tým ztratil 2:3, se nevešel do sestavy. Absentoval proti Carolině (5:2), Nashvillu (3:5), Winnipegu (2:5), Minnesotě (1:3) a Tampě (4:3 výhra v prodloužení). Comeback proběhl po čtrnácti dnech (jejich součástí byl i tzv. Bye Week, šest dnů povinného volna pro tým) až v noci proti Arizoně.

"Hrál výborně, jsem spokojený, jeho asistence na gól Shorea byla krásná, měla oči. Dařilo se mu i při přesilových hrách, kdy dokázal vytvořit několik zajímavých situací," těšilo na pozápasové tiskové konferenci kouče Dallasu Lindy Ruffa, jehož svěřenci zvládli v utkání fantastický obrat. Arizona vedená českým duem Radim Vrbata - Martin Hanzal nedala svou kojotí kůži lacino.

VIDEO: Podívejte se na přesný pas Jiřího Hudlera proti Arizoně

Vrbata se proti Dallasu trefil potřetí v řadě, když v 8. minutě pohotovou ranou z mezikruží otevřel skóre. Byl to jeho čtrnáctý zásah v sezoně. Ve 34. minutě se po jeho přihrávce prosadil i Hanzal a šestnáctým gólem v ročníku dostal Arizonu do vedení 2:1.

Jenže domácí hokejisté minutu před druhou sirénou vyrovnali a ve třetí třetině třemi góly strhli vítězství na svou stranu. Po střele Radka Faksy zvýšil na 4:2 pohotovou dorážkou Lauri Korpikoski, poslední gól přidal před koncem zápasu Cody Eakin.

Dallas se díky vítězství 5:2 stal teprve pátým týmem z jednadvaceti, který dokázal zvítězit po tzv. bye weeku, povinné týdenní přestávce.

"Myslím, že v součtu s Utkáním hvězd a vánočními svátky máme po pauzách bilanci 3:0," poznamenal útočník Devin Shore. "Neřešili jsme, že ostatní týmy po týdnu volna většinou prohrály. Už ve čtvrtek a hlavně dnes ráno bylo vidět, jak jsme všichni doplnili baterky a byli jsme na zápas maximálně soustředění."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud