6. května 2017 • 10:51

St. Louis se klaní Jaškinovi: Skvělý, silný! Trenér uvěřil, parťák gól věštil

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chybělo málo a ulicemi St. Louis se linulo pořádně teskné blues. Místní hokejisté ztráceli v sérii 2. kola Stanley Cupu s Nashvillem 1:3 na utkání a doma ve Scottrade Center museli bezpodmínečně vyhrát. Fajfka, vydřená výhra 2:1 zachovala naději, střelcem prvního gólu byl český útočník Dmitrij Jaškin. Opomíjený borec, který letos v play off díky neproduktivnímu ročníku vyjel na led vůbec poprvé.



24letý rodák z ruského Omsku se prosadil po dobré práci Vladimíra Sobotky na startu druhé periody, když forhendovou dorážkou překonal finského fantoma Pekku Rinneho. Za Predators v téže třetině srovnal James Neal, sérii do šestého duelu poslal po pár vteřinách závěrečného dějství Jaden Schwartz.

"Je to neuvěřitelné. Museli jsme vyhrát a to se povedlo. Všichni jsme šťastní, ale užívat si vítězství můžeme jen několik minut. Potom musíme na tohle zapomenout a soustředit se na další zápas," řekl serveru NHL.com Jaškin, který nahradil v sestavě zraněného Alexandra Steena.

VIDEO: Podívejte se na důležitý zásah Dmitrije Jaškina

Švédský útočník byl na utkání osobně přítomen, byl na střídačce, povzbuzoval i v šatně. A Jaškinovi i přes tristní produktivitu (odchovanec Slavie dal v základní části jeden gól v 51 zápasech)prorokoval, že dá gól. "Ačkoliv nehrál, podporoval nás, fandil, choval se skvěle. A dokonce říkal, že zaskóruju," smál se v rozhovoru pro NHL.com Jaškin, po duelu vyhlášený za druhou hvězdu utkání.

A chvála na české pravé křídlo pršela za všech stran. Aby ne, Jaškin byl s osmi střeleckými pokusy nejaktivnějším hráčem svého týmu, připsal si i čtyři hity a zblokoval dvě střely.

"Věřil jsem mu, když jsem ho poslal na led, a hrál opravdu dobře. Byl silný u mantinelů, v útoku i v obraně. Byl rozdílovým hráčem," chválil svého náhradníka jindy velmi přísný trenér Mike Yeo.

"Od začátku hrál skvěle. Za výkon byl odměněn gólem a měl i další šance. Vnesl do týmu energii a jiskru, kterou jsme potřebovali. Je skvělé, že máme takového hráče, který když dostane šanci, má takový dopad na tým," doplnil šéfa střídačky Alex Pietrangelo, který Jaškinovi na první branku nahrával.

"Co mám na to říct? Oba góly padly z dorážek poté, kdy přede mnou zůstal úplně volný hráč, s tím se nedalo moc dělat," zlobil se gólman Nashvillu Pekka Rinne. "Stále ale v sérii vedeme a příští zápas ji doma ukončíme," naplánoval finský brankář.

Tak uvidíme… Další díl této super vyrovnané série, ve které v žádném utkání nevyhrál tým o více než dvě branky, je na programu v noci z neděle na pondělí.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu St. Louis s Nashvillem

Dmitrij Jaškin byl s osmi střeleckými pokusy nejaktivnějším hráčem svého týmu, připsal si i čtyři hity a zblokoval dvě střely.
Dmitrij Jaškin byl s osmi střeleckými pokusy nejaktivnějším hráčem svého týmu, připsal si i čtyři hity a zblokoval dvě střely.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud