14. září 2017 • 09:44

A zase Hyka! Český mladík znovu za Vegas bleskově otevřel skóre

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další den, další gól - tak teď vypadá program českého útočníka Tomáše Hyky v Las Vegas. Sotva čtyřiadvacet hodin poté, co vstřelil v nováčkovské bitvě jeho Golden Knights proti Los Angeles vůbec první gól klubu, uspěl o pár hodin později i v další řežbě proti stejnému soupeři. Po úvodní porážce 2:6 přišla výhra 4:0 a Hyka se znovu stal prvním střelcem zápasu.



Když čtyřiadvacetiletého útočníka novináři po prvním zápase zpovídali a chtěli vědět, jaký to je pocit, být střelcem historicky první branky, tak se rozplýval. „Je to skvělé, i když v první chvíli mě ani nenapadlo, že jsem se vlastně stal součástí historie," vysvětlil a dodal, že cílem do dalšího zápasu je výhra.

Asi ho nenapadlo, že k ní znovu přispěje gólem ve druhé minutě utkání. Tentokrát se nejednalo o žádnou parádní individuální akci, Hyka spíš ukázal střelecký instinkt. Ve správnou chvíli stál na správném místě a po parádní přihrávce poklekl a zakončil do odkryté klece.

„Tohle byla souhra jako z NHL," chválil trenér Rocky Thompson, který letos povede farmářský tým v Chicagu. „Cody Glass to pro Hyku nádherně připravil, snad si podobnou porci sebevědomí přenese i do blížícího se kempu," chválil kouč šestku letošního draftu, která v zápase zaznamenala celkem tři body (1+2).

Osmnáctiletý Glass byl tedy hlavní hvězdou přípravné bitvy, ale spolu s ním znovu zářil také brankář Dylan Ferguson, kterého tým získal v červnu v rámci trejdu s Dallasem. V polovině první bitvy nepustil ani gól a neinkasoval ani za celý včerejší zápas.

„Mám hlavně radost, že kluci dokázali neúspěšnou bitvu hodit za hlavu," vysvětloval Thompson a snažil se předvést, že nikdo nebere v klubu věci na lehkou váhu. „Je jedno, jestli jde jenom o letní turnaj, je důležité dobře reprezetovat klub," burcuje Thompson, který kdysi v NHL dělal bitkaře.

Už v pátek startuje pro Golen Knights hlavní kemp a je jasně vidět, že hráči už se nemůžou dočkat. Výrazně pomohla i výhra nad Kings, která nově sestavenému mužstvu ukázala, že dokáže porážet i zaběhlé týmy NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud