29. září 2017 • 13:10

Kuráž, nebo drzost? Krejčího napadla dvojka draftu: Bylo to za hranou!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nolan Patrick. Možná si pamatujete sebevědomý úsměv 18letého kanadského mladíčka, když z něj v červnovém draftu udělali zástupci Philadelphie druhého nejžádanější muže prvního kola za Švýcarem Nico Hischierem. A že šel dvakrát, když se dávalo do vínku sebevědomí, dokázal Patrick v nočním přípravném zápase proti Bostonu (5:1), kdy shodil rukavice a podrobil Davida Krejčího zkoušce z boxerského umu.



K incidentu mezi oběma centry došlo pět minut před koncem druhé třetiny při pohodlném vedení domácích 4:0. Na ledové ploše Wells Fargo Center se utvořily dvojice, proti sobě se v páru objevil právě Patrick a Krejčí. Rodák z Winnipegu o 13let staršího Čecha nejprve poškádlil hrazdou na prsa, aby pak bleskově shodil rukavice a pustil se do své první bitky v NHL.

Boj to byl mezi oběma kohouty rovný, Krejčího dovednosti jsou také jinde, než trefovat pěstí obličej soupeře. Po více než čtyřicetivteřinové přetahované, kdy jen pár úderů mířilo přesně, dvojičku roztrhli rozhodčí a poslali ji na trestnou lavici s pětiminutovým trestem.

VIDEO: Podívejte se na potyčku mezi Krejčím a Patrickem

 

"Hokej je sport pro chlapy, takové věci se prostě dějí," vyprávěl před novináři v kabině po zápase Krejčí a jeho oteklý nos ještě nesl následky šarvátky. „Nemůžu a nechci mluvit za něj, ale z mého pohledu mi přišla jeho reakce už trochu za hranou. Možná si chtěl v lize jako nový hráč zjednat respekt, dobře pro něj, ale jak jsem řekl, mně už to přišlo trošku mimo. Poprali jsme se, ale teď už to je za námi," řekl majitel 705 zápasů v NHL.

"Nelíbilo se mi to, nehráli jsme dobře. Vůbec jsem z nás necítil chuť toto utkání vyhrát," byl po duelu kritický kouč Bruins Bruce Cassidy. K šarvátce svého elitního centra se nevyjádřil a lamentoval jen and velkým počtem oslabení. „Sedmkrát jsme dali Flyers výhodu přesilové hry, to se pak hraje těžko, síly ubývají rychleji,“ dodal šéf střídačky Bostonu.

Síly nabité z odpočinku na trestné zúročil Krejčí zkraje třetí periody, kdy pár vteřin po vypršení trestu snížil za asistence Davida Pastrňáka na 1:4. Tečku za utkáním, ve kterém Jakub Voráček vstřelil gól a pobral i jednu asistenci, pak udělal ve 45. minutě Sean Couturier. Voráček, který je nejlépe placeným českým hráčem v NHL, si tak ve čtvrtém předsezonním testu výrazně vylepšil bilanci dosavadní jediné asistence.

Nejvíce nadšení z Patrickova boje byli na sociálních sítích fanoušci Flyers." Nyní je Nolan Patrick oficiálně Broad Street Bully. Vítej," napsal třeba fanda Kenny Gold s odkazem na přezdívku, kterou Letci dostali v 70. letech, kdy se party okolo hvězdného, a zároveň tvrdého, forvarda Bobbyho Clarka bála celá NHL.

Boj to byl mezi oběma kohouty rovný, Krejčího dovednosti jsou také jinde, než trefovat pěstí obličej soupeře.
Boj to byl mezi oběma kohouty rovný, Krejčího dovednosti jsou také jinde, než trefovat pěstí obličej soupeře.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud