30. září 2017 • 06:59

Montreal se na první výhru v přípravě načekal, Washington zase prohrál

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvních šest utkání přípravy na nový ročník NHL hokejisté Montrealu prohráli, výhru oslavili až v pátek, když porazili Floridu 3:1. V sestavě Canadiens nechyběli Tomáš Plekanec a obránce Jakub Jeřábek. Dál se naopak příliš nedaří Washingtonu, jenž prohrál s Carolinou 1:3 a nic s tím nedokázal udělat ani útočník Jakub Vrána.



Canadiens v dosavadních šesti zápasech přípravy prohráli vždy v základní hrací době a měli skóre 9:25. První úspěch Montrealu zařídil dvěma góly kanadský útočník Paul Byron a 22 úspěšnými zákroky přispěl k vítězství americký gólman Charlie Lingren. V barvách Floridy, pro kterou byl zápas generálkou na NHL, nechyběl útočník Radim Vrbata.

VIDEO: Výhru Montrealu trefil Byron v oslabení

Osmnáctiletý útočník Martin Nečas se mohl v posledním předsezonním testu radovat s Carolinou z vítězství nad Washingtonem 3:1. Český talent, jehož si Hurricanes vybrali letos v prvním kole draftu na 12. místě, sehrál šest přípravných duelů a připsal si jednu asistenci.

Nečas zatím zůstává v sedmadvacetičlenném kádru, který se před vstupem do sezony ještě zúží o čtyři hráče. Vedení Hurricanes nyní bude zvažovat, zda zůstane v týmu. Další varianty jsou návrat ještě na rok do české extraligy do mistrovské Komety Brno, působení na farmě v Charlotte v AHL či v Saginawu v juniorské OHL, což je nejméně pravděpodobná možnost.

Washington, který v uplynulých dvou sezonách získal Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části NHL, si připsal v šestém duelu v přípravě pátou prohru. Dokázal zdolat pouze Montreal (4:2) a má skóre 8:21. Při prohře na ledě Caroliny oblékl dres Capitals také útočník Jakub Vrána. Za Detroit hrál při domácí porážce s Torontem 2:4 útočník Martin Frk.

Výsledky:

Montreal - Florida 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky: 14. a 31. Byron, 42. Shaw - 17. Dadonov.

Buffalo - New York Islanders 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky: 23. Reinhart - 18. Lee, 30. Eberle, 59. Kuljomin.

Detroit - Toronto 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky: 14. Nyquist, 40. Glendening - 4. Marner, 24. Nylander, 41. Matthews, 60. Komarov.

Carolina - Washington 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 11. Faulk, 23. Hanifin, 46. van Riemsdyk - 21. Niskanen.

V první tým stále věří Martin Frk, proti Torontu ale bodově neuspěl
V první tým stále věří Martin Frk, proti Torontu ale bodově neuspěl

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud