5. října 2017 • 14:21

NHL utáhla šrouby, trestá za kryt očí. První obětí je machýrek Komarov

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdepak, frajeřinky vám trpět nebudeme, vzkázala NHL hráčům. A rozhodčí se toho drží. Leo Komarov si potrpí na to, že nosí ochranné plexi proklatě vysoko. Dá se říct, že to patří k jeho poznávacím znamením stejně jako nepříjemný, otravný způsob hry. Tentokrát na to už Estonec s finským pasem doplatil. Po šesti minutách středečního utkání Toronta s Winnipegem dostal útočník Maple Leafs menší trest za nepovolenou výstroj.



Zámořská liga opět utáhla šrouby, pokud jde o bezpečnost hráčů. Kromě správného nošení chráničů očí se liga zaměřila obzvlášť na osekávání přes ruce a porušování pravidel při vhazování. Na rozhodčí se za příliš úzkostlivé posuzování valila kritika už během přípravy, ale hned první hrací den předvedli, že z nastoleného trendu nehodlají slevit.

„K přilbě musí být připevněn takovým způsobem, aby zajišťoval dostatečnou ochranu,“ píše se v pravidlech o krytu očí. Komarov nosí dlouhodobě chránič nadzvednutý, takže jeho helma připomíná spíš brigadýrku. Už během přípravných zápasů ho na to upozorňovali. Bylo mu navrženo, ať kryt buď sundá, pokud mu vadí, nebo ať ho nosí posazený nízko, jak má.

VIDEO: Komarov byl v první třetině vyloučen za nepovolenou výstroj

„Rozhodčí mi řekl, že se změnila pravidla a že to mám mít sklopené dolů. Přes chránič hůř vidím. To je důvod, proč ho nosím nahoru,“ svěřil se Komarov novinářům. Rozhodčí se však striktně držel pravidel, a když ho na začátku středečního duelu posílal za nepovolenou výstroj na trestnou lavici, mohl si Komarov stěžovat, jak chtěl.

Stejně tak rozezlený kouč Mike Babcock, který vzal přilbu do ruky a ze střídačky ji na dálku ukazoval hlavnímu. Marně. „Není to tak, že bych byl nějaký machýrek nebo tak něco. Hrál jsem s tím takhle vždycky. A když jsem kryt sundal, necítil jsem se bez něj zase bezpečně. Takže uvidíme, jak se to vyvine,“ vzkázal Komarov.

VIDEO: Sestřih utkání Winnipeg - Toronto

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud