5. října 2017 • 07:59

Jágr už je v Calgary, podepsal a vtipkoval. Dres mi je trochu malý, řekl

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco hokejisté Calgary se pomalu chystali na sezonní premiéru na ledě rivala z Edmontonu, do jejich domoviny dorazila nejnovější posila Flames. Je to tak, Jaromír Jágr už je v Kanadě. Na letišti si ho vyzvedl sám asistent generálního manažera Craig Conroy a rychle se jelo na tiskovou konferenci, kde český hokejista poprvé oblékl nový dres. „Je mi trochu malý," culil se krátce poté.



Už samotná postava Conroye je v porovnání s Jágrem zajímavá. Uhlazený chlapík v sáčku s hezkou pracovní pozicí je borcem, který je jen o rok starší než jeho nový kolega a zároveň byl s Jágrem také v roce 1990 na draftu. Jenže zatímco útočník z Kladna šel na řadu jako pátý, Conroy si musel počkat až na 123. pozici. Ale to je teď jedno.

Dvojice byla brzy v autě a jelo se podepsat smlouvu a rozdávat první rozhovory. Ještě cestou z letiště si Jágr stihl lehce prohlédnout sluncem ozářené město a proběhla i zdvořilostní konverzace. „Myslím, že se ti tady bude líbit," řekl Conroy a na Jágrově tváři se hned rozzářil jeho pověstný úsměv.

VIDEO: Takhle vypadal Jágrův přílet

Po procházce halou Jágr našel svůj nejnovější dres připravený v šatně a brzy rozdával tradiční vtípky. „Středně velkou, nebo velkou helmu?" ptal se legendy kustod. „To záleží na mých vlasech," odvětil Jágr a hmatem si přejel narostlou hřívu.

Obratem následovala telefonická gratulace od Brada Trelivinga, generálního manažera, který byl s týmem v Calgary a už se běželo ukázat nový dres žurnalistům, kteří rychle připravili pro posilu mužstva množství otázek. Jágrovo poprvé v kanadském týmu bylo hlavním tématem.

„Je to super, ale jsem trochu nervózní. Je to velká výzva, protože poprvé v kariéře mám možnost hrát za kanadský tým a bude tu tlak," vysvětloval už v rudém triku Flames.

Po působení na Floridě a v New Jersey, kde hokej není tím největším lákadlem, to tedy bude velká změna. Sám to ví. „Fanoušci v Kanadě milují hokej, viděl jsem to pokaždé, když jsem sem přjel. Každý tu umí bruslit a rozumí hokeji, to pro mě bude něco nového," přemýšlel.

VIDEO: Jágrův první rozhovor v novém dresu

Když zapátral v paměti, přišel i na nedávné utkání proti Flames, které si dobře pamatoval. Vzpomínal s úsměvem, i když tehdy to bylo spíš na slzy. „Přijeli jsme sem před pár lety s Floridou s dlouhou sérií výher a prohrávali jsme 0:5 po první třetině. Diváci tu byli neskuteční," připomínal.

Kdy uvidí Jágra na ledě se ještě neví, jistý není ani start v sobotu proti Winnipegu. „Uvidíme," reagoval na dotaz trenér Glen Gulutzan. „Všichni známe jeho legendární tréninkový režim. Podle mých informací je v dobré formě. Ale netrénoval s námi a nehrál ani žádný přípravný zápas. Teď opravdu nevím. Zítra začne s tréninkem a od toho se odrazíme," dodal.

Zima v Calgary? Jarda koupí kožich a udrží se v teplíčku, směje se Špaček
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud